025-2016: De foto vertelt het halve verhaal

025-2016: De foto vertelt het halve verhaal

De wekker ging even voor zessen. Ik mocht weer eens werkmannen ontvangen. Dit keer zou de keukenbouwer zich hondsvroeg melden bij het nieuwe appartement van de jongste zoon. Hij kwam een uur later dan afgesproken. File!

Foto’s en vragen

Het gaf mij de tijd om een serie van die bezoedelde bouwradio’s te fotograferen. Ze stonden afgestemd op Radio 10 en Sky. Dat soort dingen interesseert me mateloos. Waarom juist die zenders? Zingen de bouwvakkers mee, zoals die mannen in het liedje van Herman van Veen? Zouden ze ook wel eens stiekem naar Radio 1 of BNR luisteren om het laatste nieuws mee te pakken? Kennen ze de DJ’s (als die er al zijn)? Kennen de mannen het format van zo’n zender? Is het altijd koffietijd als de Arbeidsvitaminen beginnen? Dat soort vragen…
De foto vertelt het halve verhaal. Snapshot van een bouwradio.

 

De foto vertelt het halve verhaal. Op de foto een smerige bouwradio.

Inmiddels was de zon lekker gaan schijnen. Zo rond de middag werd het tijd voor een kleine adempauze in de tuin.
De foto vertelt het halve verhaal. Een tegenlichtopname van een houten schommelstoel.
En vanavond had ik weer het tweejaarlijkse feestje bij de plaatselijke volleybalvereniging. Ik mocht een nieuwe groepsfoto van Dames 1 maken (ook van Heren 1, maar dat klinkt minder smeuïg).
De foto vertelt het halve verhaal. Foto van het eerste Damesteam van Forza in Hoogland.

En wat al die vrolijke plaatjes niet vertellen is dat ik de hele dag als een bezetene aan de nieuwe website van Mieke uit Veenendaal heb gewerkt. Dat levert namelijk geen leuke foto op. Maar oh, wat ben ik lekker opgeschoten….

1 reactie on This Post

Fotografie als therapie | 041-2016 - gofoto.nl blog
10 februari 2016

[…] wekker ging midden in de nacht. De werkmannen weer…. Ze hadden me dit keer ontboden om kwart over zeven. Ik zou een deur aan de andere kant van […]

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw