Dagfoto 038-2011 Limburg

Dagfoto 038-2011 Limburg

Maastricht (en omstreken) is leuk voor een weekendje weg. Ik voel me in het buitenland zodra Maaseik achter de rug is. Dit keer stond ook Aken op het reisprogramma. Het oude centrum is mooi met een schitterende Dom als stralend middelpunt. Verder hoef je er niet veel te zoeken.

Maastricht daarentegen is een stad waar je eindeloos kunt dwalen. Stadsarchitecten letten nauwkeurig op en de Maas zorgt voor een natuurlijke aantrekkingskracht.

Het vergezicht hierboven en het plaatje linksboven zijn gemaakt in Epen (tussen Aken en Maastricht). De overige foto’s zijn gemaakt in het centrum van Maastricht. Het fotomodel in de spiegelende ruit kijkt de hele dag naar de Selexyz boekhandel (tegenwoordig, 2019, heet de 'winkel' Dominicanen). Dat is echt een leesparadijs in een oude kerk. Zeker even gaan kijken en trek er een uurtje of wat voor uit.

Dagfoto 038-2011 Limburg
Dagfoto 038-2011 Limburg
Dagfoto 038-2011 Limburg
Dagfoto 038-2011 Limburg
Dagfoto 038-2011 Limburg
Dagfoto 038-2011 Limburg
Dagfoto 038-2011 Limburg
Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw