Dagfoto 091-2010

Dagfoto 091-2010

Er is alweer een maand verstreken sinds het laatste verhaaltje over mijn fotopraktijken. Het was een beetje druk en de inspiratie was met de sneeuw verdwenen. Maar, we zijn er nog...

Op FaceBook heb ik een nieuw profiel aangemaakt. Daar zet ik ook wat foto’s neer, vooral met de bedoeling om bezoekers naar deze site te loodsen. Ik houd je op de hoogte van de vorderingen.

091-2010 Voorjaar Paastijd
091-2010 Voorjaar Paastijd
091-2010 Voorjaar Paastijd

Het leek me een leuk idee om hier vandaag wat lenteplaatjes te plaatsen. Daar denk je dan even over na en -zeker in deze Paastijd- ga je dan verbanden zoeken tussen dood en leven. Ik dus naar het kerkhofje in Hoogland-West om de opfleurende natuur te fotograferen. Dat ging niet goed. De lucht was grauw en de regen kwam bij bakken uit de hemel. Het bleef bij een besmeurd olielampje op een grafsteen. Die lampjes hebben we thuis ook. Daar ben ik eens rustig voor gaan zitten en heb wat oefeningetjes gedaan met tegenlicht, diafragma en (onder)belichting.

Vanmiddag scheen de zon even tussen de stapelwolken door en toen kon ik ook de kleurige lentefoto’s maken. Kwam alles toch weer goed en dat is wat je -zeker in deze Paastijd- graag wilt.


Noot: dit bericht is een herpublicatie van een eerdere website.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw