GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 140-2011 USA-trip
Dagfoto 140-2011 Amerikareis

Gepubliceerd op

Vandaag opnieuw een kort blogje. Het is nu een uur of zeven ’s avonds en we willen gaan genieten van (bijna) alles wat ‘The Strip’ nog te bieden heeft. Waarschijnlijk zien we de dansende fonteinen, een gevecht tussen twee piratenschepen, een paar witte tijgers en –als het helemaal mee zit- ook nog een automuseum.

Dagfoto 140-2011 Amerikareis

Wel prettig om dit berichtje te schrijven aan het zwembad met een Budweiser bij de hand.

Vandaag zijn we naar de Hooverdam geweest. Sander heeft daarover al veel gehoord en gezien (op TV), maar alles in ‘real life’ meemaken, was een grote wens. We zijn diep de catacomben van het enorme complex in gegaan en stonden vlakbij de turbines die de stroom opwekken voor Las Vegas en verre omstreken

Dagfoto 140-2011 Amerikareis
Dagfoto 140-2011 Amerikareis
Dagfoto 140-2011 Amerikareis

Hooverdam

De waterkracht levert voor ruim 1 miljoen huishoudens een prettig leven. Bovendien zorgt de dam voor een betere regulatie van het water in de Coloradorivier en daar hebben maar liefst vier staten veel plezier van.

Het was een geweldige belevenis en ik heb m’n zoon nog nooit zo tevreden zien kijken als na afloop van de rondleiding (voor 11 dollar en twee uur onder de pannen).

Vanmiddag zijn we gaan shoppen bij Macy’s. Sammy (bijna 65, maar jong van geest) heeft prettig geholpen en vond ons helemaal dolletjes. Wat zijn sommige Amerikanen toch vriendelijk en behulpzaam voor stuntelige buitenlanders!

Sander heeft een t-shirt gevonden dat helemaal ‘de bom’ is en ik ben weer voorzien van voldoende spijkerbroeken, plus een te gek t-shirt met een print van een fototoestel aan de voorkant. Nu is het net of ik voortdurend een camera op de buik heb schommelen. Leuk toch?!

OK, morgen meer. Dan vertrekken we naar Zion, national park. Tot gauw.

andere
verhalen