GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal

Gepubliceerd op

t Is al weer een tijd geleden dat ik hier een stukje schreef.

Portugal

We zaten de laatste week van mei in Portugal, overduidelijk het einde van de winterstop. Overal werd de toeristische bedrijvigheid zichtbaar. Kleurrijke vissersbootjes werden sfeervol op de stranden gedrappeerd, parasols kregen hun plekje op de houten palen en er was soms iets teveel bedienend personeel in de restaurantjes. Kortom: we waren net op tijd.

Op deze pagina heb ik in zes plaatjes de hele reis proberen te vangen. Allereerst waren er die fantastische kusten in het zuiden en het westen; het zuiden (Algarve) erg toeristisch en het westen wild en woest.

Fado

Dan de mensen: vriendelijk, behulpzaam en in afwachting van hele hordes toeristen. Lissabon was al druk. Een prachtige stad met meerdere karakters. De diverse wijken hebben allemaal hun eigenheid. In Alfama piepten de trammetjes door de nauwe straatjes en klonk de Fado ‘s avonds weemoedig.

Kurkeiken

Het meest verrassend was het binnenland. De secundaire weg van Faro naar Lissabon laat zien dat er veel ruimte is in Portugal. Veel warmte ook. Zelfs eind mei kroop te temperatuurmeter in de auto heel dicht tegen de 40 graden aan (38 om precies te zijn). Eindeloze velden met kurkeiken trokken aan ons voorbij. Op de plaatsen waar nog wat water was, hadden duizenden ooievaars hun nesten gebouwd.

Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal

andere
verhalen