Dagfoto 171-2010 Portugal

Dagfoto 171-2010 Portugal

‘t Is al weer een tijd geleden dat ik hier een stukje schreef.

Portugal

We zaten de laatste week van mei in Portugal, overduidelijk het einde van de winterstop. Overal werd de toeristische bedrijvigheid zichtbaar. Kleurrijke vissersbootjes werden sfeervol op de stranden gedrappeerd, parasols kregen hun plekje op de houten palen en er was soms iets teveel bedienend personeel in de restaurantjes. Kortom: we waren net op tijd.

Op deze pagina heb ik in zes plaatjes de hele reis proberen te vangen. Allereerst waren er die fantastische kusten in het zuiden en het westen; het zuiden (Algarve) erg toeristisch en het westen wild en woest.

Fado

Dan de mensen: vriendelijk, behulpzaam en in afwachting van hele hordes toeristen. Lissabon was al druk. Een prachtige stad met meerdere karakters. De diverse wijken hebben allemaal hun eigenheid. In Alfama piepten de trammetjes door de nauwe straatjes en klonk de Fado ‘s avonds weemoedig.

Kurkeiken

Het meest verrassend was het binnenland. De secundaire weg van Faro naar Lissabon laat zien dat er veel ruimte is in Portugal. Veel warmte ook. Zelfs eind mei kroop te temperatuurmeter in de auto heel dicht tegen de 40 graden aan (38 om precies te zijn). Eindeloze velden met kurkeiken trokken aan ons voorbij. Op de plaatsen waar nog wat water was, hadden duizenden ooievaars hun nesten gebouwd.

Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal
Dagfoto 171-2010 Portugal

Hier word ik gelukkig van

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw