GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 181-2010 Kantens
Dagfoto 181-2010 Kantens

Gepubliceerd op

Mijn baas is een beste vent. De laatste tijd mag ik regelmatig naar Noord Groningen (dichtbij Zuid Denemarken). Daar staat -in Kantens- een brainstormboerderij waar m’n collega’s en ik twee dagen lang leuke ideeën aan elkaar vertellen.

Kwakende kikkers

Ik kom weinig in dat deel van ons land en neem dus altijd trouw de camera mee om een eindeloze leegheid vast te leggen. De stilte is enorm op de boerderij. ‘s Nachts hoor je alleen de kikkers kwaken en vanaf een uur of zes weer wat vroege boeren die de dag gaan plukken.

Grote Stilte

Ondanks de Grote Stilte kon ik dit keer de slaap niet vatten. Ik heb kikkers geteld tot ze op waren, maar de oogjes gingen niet dicht. Uiteindelijk ben ik voor de vroegste boer de landerijen ingetrokken. Het leek me een prachtig moment om leegte te vinden. Het weer zat ook nog eens mee, want de mist hing wolkig over de velden en de zon begon net te schijnen.

Staketsels

Op zo’n tien kilometer van de hoeve doemde plotsklaps industriële vormgeving op. Aan het wad had ik geen windmolens en zeker geen hijskranen verwacht, maar ze waren er wel. In overvloed. Niet te missen. Mager en mooi.

Ik ging op weg om de leegte te vinden en kwam terecht tussen stalen skeletten.

Lessen voor later:

  • Op een zomerse dag is de nevel eerder opgetrokken dan je denkt.
  • Ga niet eerst tien kilometer in de auto zitten, maar fotografeer wat je fotograferen kunt.
Dagfoto 181-2010 Kantens
Dagfoto 181-2010 Kantens
Dagfoto 181-2010 Kantens

andere
verhalen