GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 204-2010 Nieuwe camera
Dagfoto 204-2010 Nieuwe camera

Gepubliceerd op

Yeah!!! Gisteren een nieuwe camera gekocht. Mijn zes jaar oude Konica Minolta Dynax 7D doet het nog goed, maar heeft wel wat weinig pixels voor grotere prints, of als er ‘gecropt’ moet worden.

De Nieuwe is een machtige machine van Sony. Full frame en 24 megapixel aan boord. Echt helemaal mooi. In alle reviews wordt gemopperd over de enorme ruistoename bij hogere ISO-waarden. Het zal best kloppen, maar tot 800 ISO is er weinig aan de hand. Bij de vorige camera werd het al precair als ik voor 200 ISO koos. Ik ben dus blij.

Uiteraard meteen allerlei testjes gedaan. Scherpte/diepte, contrast, dynamisch bereik, ISO-standjes en nog veel meer van dat soort onzin. Ik ben niks tegengekomen dat een rafelrandje vertoont. Kortom: u leest een gelukkige blogger….

Dit zijn de eerste testfoto’s. Helemaal bovenaan een stel koeien op 800 ISO. Het was echt erg donker in de stal met zelfs nog een stevig tegenlicht door twee ramen en een deur. Desalniettemin een strak beeld, al had de voorste koe iets scherper gemogen.

Dagfoto 204-2010 Nieuwe camera
Dagfoto 204-2010 Nieuwe camera

Boven de willige wortelen. Ik heb een 50mm lens gebruikt met een erg groot diafragma (f1.7).  Hetzelfde geldt voor de kleurrijke bloemen uit de achtertuin. Ik ben erg onder de indruk van de natuurgetrouwheid van de kleuren, zelfs onder extreme omstandigheden (heel veel zon rond het middaguur).

Tot slot nog wat kaarsjes brandend in de nacht en de koe van hierboven, maar dan in 400 ISO. Die vlekken op de muur zijn overigens erg natuurlijk in een stal en het is zeker geen digitale ruis….

Dagfoto 204-2010 Nieuwe camera
Dagfoto 204-2010 Nieuwe camera

andere
verhalen