GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 282-2011 Beauty
Dagfoto 282-2011 Beauty

Gepubliceerd op

Ruim een jaar geleden heb ik me voorgenomen om wat meer te leren over portretfotografie. Bij beautyfotografie komt het maken van portretten ruimschoots aan bod. Daarom heb ik gisteren meegedaan aan en (gratis!!!) workshop over beautyfotografie. De bijeenkomst duurde vier uur en de spreker was de zeer jeugdige fotografe Lize Overeem (1990, Zuid-Afrika).

Lize heeft een clubje van tien geïnteresseerden meegevoerd langs aspecten als visagie, communicatie met het model, het schieten van plaatjes en uiteindelijk de afwerking in Photoshop. Voor alles was te weinig tijd, maar beautyfotografie is hard werken, zoveel werd wel duidelijk. De twee modellen deden hun uiterste best om alle aanwezige camera’s voldoende aandacht te geven.

We zaten in het prachtige Gasthuys, in Amersfoort, aan de Muurhuizen 33. Flitslicht was onvermijdelijk. Natuurlijk was ik m’n afstandsbediening voor de lichtboxen vergeten en -maar dat wist ik wel- de schoentjes van Nikon of Canon passen niet op mijn Sony-camera. Daar zat ik dus met een acht voor goed gedrag, maar zonder mogelijkheid om te oefenen met wat foto’s. Gelukkig waren de modeldames bereid om even mee naar buiten te lopen en een paar poses te doen voor de deur van het eerste ziekenhuis van Amersfoort….

Met wat gefröbel, extreem hoge ISO-waarden en een belachelijk groot diafragma is het uiteindelijk toch gelukt om nog een paar plaatjes te maken die je onder de categorie ‘beauty-fotografie’ zou kunnen scharen. De hele zondagmiddag heb ik zitten Photoshoppen. De sfeer in de foto’s is gebaseerd op de plaatjes die je krijgt als je met een iPhone en de app Hipstamatic werkt. Het eindproduct is dan -normaal gesproken- een geel-groene foto met een hoog contrast. Ik heb uiteindelijk alles omgezet naar duotone en zoveel mogelijk contrast weer verwijderd. Je krijgt dan de onderste foto. Misschien wel iets voor een hip modeblad!? 😉

Dagfoto 282-2011 Beauty
Dagfoto 282-2011 Beauty
Cindy
Dagfoto 282-2011 Beauty
Nathalie

andere
verhalen