Dagfoto 338-2010 Studiolicht

Dagfoto 338-2010 Studiolicht

Afgelopen donderdag mocht ik naar de fotoschool! ‘t Was weer erg gezellig en opnieuw buitengewoon leerzaam.

Dit keer geen witte achtergrond met instellicht, maar een zwart doek met studioflitsers. De tweeling meiden (Sascha en Lieske) waren er ook weer.

Wat je dan leert op zo’n avond? Nou, dat flitsers echt heul veul licht geven (ISO 100, f22 en 1/125 sec) en dat je modellen echt met een fikse dot poeder moet insmeren. De flitsers zorgen al gauw voor ‘glimmers’ op de huid, vooral op het voorhoofd en dat is niet mooi. Ik heb daarom alle plaatjes op deze pagina omgezet naar zwart/wit, of de ‘saturatie’ flink verminderd. Dat verdoezelt het felle flitslicht een beetje, de huid wordt ‘zachter’ en rode koontjes vallen minder op. Verder is het zaak om de slagschaduw te voorkomen.

Dagfoto 338-2010 Studiolicht
Dagfoto 338-2010 Studiolicht
Dagfoto 338-2010 Studiolicht
Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw