GO-Foto-logo-wit
Dagfoto’s januari 2012
Dagfoto's januari 2012

Gepubliceerd op

Dagfoto's januari 2012

Op deze eerste dag van 2012 neem ik me voor om iedere dag een plaatje te schieten. Misschien ontstaat er wel zoiets als een dagboek in foto’s. Je weet het niet – het is niet nodig – een beetje belachelijk zelfs, maar het kan…

Dagfoto's januari 2012

2 januari: the day after the first….

Dagfoto's januari 2012

Een stormachtige 3e januari: mooie dag voor het halfjaarlijkse Gerard-ruim-de-lp’s-en-cd’s-nou-eens-opmoment….

4 januari: Het kleine zwarte monster moest naar de dokter. Gisteren is ‘ie gemangeld. De schade is “klein”. “Zet maar €2.000 op het formulier“, zei de specialist…

Dagfoto's januari 2012

5 januari: De vakantie is voorbij, we mogen weer…

Dagfoto's januari 2012

Driekoningen alweer en bovendien week-end…

Aan het eind van de vrijdagmiddag zet ik -voor het goede gevoel- de radio op m’n werk aan. Het bordje op de achtergrond zal wel meer bedoeld zijn voor de maandagochtend. Ik kreeg het ooit van twee prettige collega’s.

Dagfoto's januari 2012

Zaterdag 7 januari: mooi Hollands weer met onstuimige wind en wolken in honderden kleuren. Deze boot ploegde zich door het Gooimeer. De zonnestralen op de achtergrond zijn wel een half uur zichtbaar geweest.

Dagfoto's januari 2012

8 januari: grijs en erg bewolkt buiten. Ik ben maar eens achter de computer gekropen en heb m’n Photoshop-skills een beetje bijgewerkt.

Maandag 9 januari: na een somber weekeinde met gesloten wolken brak vanochtend de zon uitbundig door. De stralen verlichtten de kamerlamp. Je ziet het nauwelijks, maar de foto is gemaakt met een flinke portie tegenlicht. Ik vond het mooi.

Dagfoto's januari 2012

10 januari: YES! De leden van de Fotokring Eemland hebben mijn bijdrage aan het thema ‘Water’ gekozen tot ‘Foto van het jaar 2011’. Zie hier de voorzitter die de prijs bekend maakt. Excuus voor de belabberde kwaliteit, maar de emoties speelden hoog op… 🙂

Woensdag 11 januari: De voorbereidingen voor een komende expositie nemen vaste vorm aan. Vanochtend werden twee foto’s op een vierkante meter canvas aangeleverd.

Donderdag de twaalfde: In juni gaat een dozijn collega’s de Alp d’Huez enkele keren beklimmen. Daar moet nu al flink voor worden geoefend. In een kleine kantoorruimte staan twee ‘fietsen’ en daar zitten de helden te zweten. Op deze foto fietst Harm achter een banaan aan.

Dagfoto's januari 2012

Vrijdag de dertiende: De geluidsstudio’s op onze afdeling draaien al tien jaar op volle toeren. De spullen zijn dus ruim afgeschreven, maar ze mogen nog een tijdje mee. Wat we wel veranderen is hun omgeving. Alles wordt wat moderner, strakker en lichter. Ik ga het de komende maand volgen door de cameralens.

14 januari 2012: De lijstenmaker heeft een prachtig klusje geklaard. Foto #3 voor een komende expositie is klaar. Ik heb nog geen idee waar ik vijftien van die joekelse platen thuis ga neerzetten, maar dat is van later zorg.

Dagfoto's januari 2012

De 15e: Wat een heerlijke dag; geen wind, wel zon en leuke wolken. Tijdens een wandeling in de Eempolder zie je dan alles ineens in een heel ander perspectief.

Dagfoto's januari 2012

16 januari: Voor het eerst deze winter een paar serieuze graden vorst. Het stelt nog steeds niet veel voor. Rond half negen ‘s ochtends was het -3 op mijn (auto)thermometer.

De 17e januari: ‘t Had weer gevroren. De foto is van 08.15 uur en ik heb echt niet uitbundig aan de ‘verzadiging’ zitten draaien. ‘t Was fabuleus buiten. Let ook op de plek waar de zon zo boven de horizon komt, net achter die bomen. Je ziet al een oranje kolom…

Dag 18: We zijn op de zaak een paar ruimtes aan het opknappen. De opdracht was: ‘maak het zo licht mogelijk’. Ga ik vandaag even kijken of de schilders lekker bezig zijn, rollen ze net een soort antraciet-zwart tegen de muur. Vreemd!

Dagfoto's januari 2012

19-01: En dan ga je een dag later nog eens kijken… Hebben ze de opdracht ‘het moet lichter‘ wel heel letterlijk opgevat. De bouwlampen stonden op volle sterkte hun best te doen. In ieder geval is het wandje aardig bijgekleurd.

Dagfoto's januari 2012

20-01-2012: De regelmatige Bobobespreking is weer geweest. Koekjes zijn al tijden verdwenen van de vergadertafel in verband met draconische bezuinigingen. Plotseling stonden ze er weer, waarschijnlijk overgebleven van een kerstborrel of nieuwjaarsreceptie.

Dagfoto's januari 2012

21 januari: Ontzettend leuk gesprek gehad bij KoK Wooncenter in Hoogland. In dit meubelparadijs komen foto’s van mij te hangen. De eerste drie zijn al afgeleverd. Nu nog kijken of iemand ze wil kopen…

Dagfoto's januari 2012

Zondag de 22ste: Op bezoek bij Wim. Hij is ruim in de tachtig en houdt van motoren. Er staat zelfs een Opel uit 1928 in z’n woonkamer. Geweldige vent!

Dagfoto's januari 2012

23 januari: Vrijwel dagelijks rijd ik door Hilversum, maar bij die grote zendmast ben ik nog nooit geweest. Vandaag zag ik leuke wolken en een sprankje zon. De kleine omweg was snel gemaakt. De radio-ontvangst van die stratenmaker was prima…

Dagfoto's januari 2012

De 24ste: Eens per jaar moet het Jaarverslag worden geschreven. Een vreselijke klus die gepaard gaat met het uitpluizen van eindeloos veel beleidsnotities. Vandaag ben ik lekker opgeschoten, maar meer dan de helft wacht nog op een vervolg…

Dagfoto's januari 2012

25-01-2012: Vandaag iets eerder op de zaak weggegaan om nog wat thuis te werken en de avondspits te vermijden. Helaas pindakaas….

De 26ste: Need I say more?!.

Dagfoto's januari 2012

27 januari: De verbouwing is bijna klaar. Vloerbedekking ligt, elektriciteit is aangesloten en de tafelbladen werden binnengebracht.

Dag 28 van 2012: Het meubelparadijs KoK Wooncenter heeft drie foto’s opgehangen. Eén hangt zelfs prominent in de etalage. Ik ben er al drie keer langs gelopen…

Dagfoto's januari 2012

Zondag 29 januari: Vanochtend weer een dozijn extra passe-partouts gemaakt. De oude voorraad zit inmiddels helemaal vol en ik kan niet kiezen wat ik weg wil gooien

Dagfoto's januari 2012

Dag dertig: ‘t Heeft lang geduurd en ‘t is weinig, maar toch: sneeuw!!! Foto gemaakt in de vroege ochtend met een witte achtergrondplaat en een klein zaklantaarntje.

Dagfoto's januari 2012

Dag 31 (januari): ‘t Is opeens heel koud geworden. Misschien begint die horrorwinter nu. Op de radio wordt gespeculeerd over de Elfstedentocht, niet aanstaand, maar het weekeinde daarna. Ondertussen heb ik er een eerste maand met plaatjes opzitten. Jippie!

andere
verhalen