GO-Foto-logo-wit
Dagfoto’s maart 2012

Gepubliceerd op

Dagfoto's maart 2012

Dag 61 (1 maart 2012): Alles, echt alles, is spannender dan het weer…

Dagfoto's maart 2012

Dag 62. De collega’s van Man bijt hond hebben weer iets nieuws bedacht: de ‘kijkdozendag’. Vreemd maar wel leuk. Morgen is het feestje en vandaag werden de contouren al duidelijk.

Dagfoto's maart 2012

Dag 63: De ultieme zaterdagmiddaggebeurtenis… Vul die kar!

Dag 64, zondag. Vandaag met een paar fotokringleden naar Doel in België geweest. We hebben de hele dag plaatjes geschoten (‘foto’s getrokken’, zoals de Belgen zeggen) in het spookstadje.

Dagfoto's maart 2012 3FM studio

Dag 65, 5 maart: Vanochtend een bliksembezoekje gebracht aan de zenderbaas van 3FM. Uiteraard ook even de studio bezocht. Ik blijf me iedere keer verbazen over het aantal beeldschermen dat tegenwoordig nodig is om radio te maken.

Dag 66: Werkgroepavond van de strobistenclub. Mijn camera doet niet hetzelfde als de camera van collega’s. Da’s knap lastig af-en-toe. Vanavond moest ik zelf weer eens zaken uitvinden. Dan heb je veel plezier van een stilstaand object. Toevallig is het ding nogal werkgerelateerd.

Dagfoto's maart 2012

Dag 67: Als ik met foto’s probeer vast te leggen wat overdag m’n tijd opslokt, dan hoort daar vandaag de kopieermachine bij. Het heeft meer dan een uur (60 minuten dus) gekost om een beleidsdocument te printen. ‘t Was dubbelzijdig en met kleur, bovendien 53 pagina’s dik, maar een uur…?!

Dag 68: Vanochtend was er een vergadering in de buurt van het gebouw waar ik tijden heb gewerkt. Tussen de bedrijven door heb ik snel even een blik geworpen. Het is een voormalig sanatorium in Hilversum en de laatste decennia in gebruik door de publieke omroep.

Dagfoto's maart 2012

Dag 69 (9 maart): Gisteren kwam de bestelling van Blurb binnen. Het tweede boek waarop één van mijn foto’s de voorkant siert. Blijft iedere keer weer leuk!

Dagfoto's maart 2012

Dag 70, zaterdag de tiende: Vandaag mocht ik -in drie kwartier- aan een groep mensen uitleggen waar ik een heel jaar mee bezig ben. Om de spanning wat te temperen moest er nicotine worden geïnhaleerd. Speciaal voor stumpers als ik was er een ‘gezellig’ hokje gereserveerd. De treurigheid van het vaasje bloemen werkte niet erg inspirerend….

Dag 71: Robert is aan het verhuizen. Z’n uitzicht op de Lieve Vrouwen Toren raakt ‘ie kwijt, maar daar komt een andere lieve vrouw voor in de plaats.

Dagfoto's maart 2012

Dag 72: Het is snel weer 1 april en dan moet de belastingaangifte gedaan zijn. Vanavond heb ik alle papieren en bonnen in een schoenendoos gestopt. Morgen gaat het pakket naar de man die weet hoe je de getallen op de goede plek moet zetten.

Dagfoto's maart 2012

13 maart 2012, dag 73: In de wijk Vathorst staat prachtige nieuwbouw. Vanavond reed ik langs het kantoor van Stäter. Waarschijnlijk is het ‘s avonds mooier dan overdag. Op de foto een detail van de parkeergarage.

Dag 74: Stapje voor stapje ruimen we 90 jaar bedrijfshistorie op. Niet alles wordt weggegooid, maar wel notulen, kassabonnen, werkbriefjes en andere overbodige administratie.

Dagfoto's maart 2012

Dag 75: Vandaag was het tandartstijd. In de wachtkamer staat zo’n prachtig, nostalgisch apparaat. Ik heb ‘m gefotografeerd met een nazaat van anderhalve eeuw later. Al mijmerend kom je dan tot de vraag: hoe zien onze communicatiemiddelen er over 150 jaar uit?

Dag 76: Bliksembezoek aan het nieuwe huis van Robert & Sarah. Koffie aan de ronde tafel en vol bewondering over al het kluswerk dat al is gedaan.

(zater)Dag 77: De wasstraat, een onuitputtelijke brons van inspiratie…

Dagfoto's maart 2012 Max Boes

Dag 78 (zondag 18 maart): De collega’s van Bring It On! kiezen vandaag de ‘Volunteer of the year’. De gelukkige winnaar wordt Max Boes van poppodium De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Rechts: NCRV-presentator Sander Guis.

Dag 79: Vanochtend even een ommetje langs de Amersfoortse grachten gemaakt. Er wordt daar hard gewerkt aan een nieuw winkel- en kantorengebied. Temidden van al die grote machines en honderden werklieden zit er plotseling een reiger te staren naar iets dat waarschijnlijk kunst heet.

Dag 80: M’n moeder duwt me een oude Olympus Trip in handen. Het toestel is van ‘ome Jan’ geweest. Er zijn er ruim tien miljoen van verkocht tussen 1969 en 1983. Alles is als nieuw. De flitser zat zelfs nog in de oorspronkelijke verpakking. Op het doosje van de lampjes staat -handgeschreven- dat ze zijn gekocht in de zomer van 1975. Nostalgie is best leuk. Bedankt ome Jan!

Dagfoto's maart 2012

21 maart, Dag 81: Goede vriend Erik en ik hebben weer eens heel prettig zitten tafelen bij Tante Kee in Kaag. Prachtige lokatie, goed eten en prima gezelschap.

Dag 82: Nog een interieurtje. Dit keer de ontvangsthal van de Nederlandse Publieke Omroep. Het heeft jaren geduurd voordat dit gedeelte van het hoofdgebouw er een beetje representatief uitzag. Uiteindelijk is dat uitstekend gelukt. Let ook op de vloerbedekking!!!

Dag 83: Vandaag was ik een uurtje in het Mekka van het westen: de Apple Store in Amsterdam. Het was geen onverdeeld plezier, want de nieuwe iPad die ik graag wilde hebben was inmiddels uitverkocht. Desalniettemin was het een prachtige ervaring in het oude Hirschgebouw aan het Leidseplein. Op de foto een deel van de grote glazen trap.

Dag 84 (zaterdag): Prachtig lenteweer vandaag. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Het schuurtje is weer helemaal fris.

Dagfoto's maart 2012

Dag 85 (25-03-2012): Het was een afwisselende dag vandaag. Het begon met mist en daarna werd het fabuleus lenteweer. Freeze frame: eerste keer in 2012 in de tuin gegeten! YES!

Dag 86: Vanmiddag mocht ik naar de gevangenis, helemaal in Alkmaar. Het kazerneachtige gebouw heet Schutterswei en ziet er van binnen precies zo uit als een gevangenis in de film. Lege gangen met dikke, stalen deuren en gesloten kijkgaten. De directeur heeft beloofd dat ik nog eens terug mag komen met m’n camera. Lijkt me te gek! Vooral de zolder van het complex is -zo zei de baas- “zeer authentiek”.

Dag 87: M’n autodak als polarisatiefilter. Vanmiddag ontdekt, nu nog een paar creatieve ideeën voor verzinnen.

Dagfoto's maart 2012

Dag 88: Vandaag heb ik een werkbezoek gebracht aan het Interviewgala in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Vanuit de Applestore heb je een prachtig uitzicht op het oude theater.

Dag 89: Het Journaal gaat de vormgeving aanpassen. Daar is veel over te doen dezer dagen, vooral over de voorgenomen versimpeling van het taalgebruik. Toevallig zat ik vandaag in een zaaltje te vergaderen met onderstaande foto aan de muur. Het is de eerste nieuwslezer uit 1965, Eugénie Herlaar. Let vooral op de creatieve vormgeving van de desk, het schilderachtige decor en de prachtige belichting van het microfoonsnoer…

Dag 90 (vrijdag 30 maart): Voor het eerst in lange tijd weer eens een bezoekje gebracht aan Restaurant Merlot in Amersfoort. Tjonge wat was het weer lekker! Prima eten, goed personeel en spiegeltjes aan het plafond.

Dagfoto's maart 2012

Dag 91: De Albert Heijn-vestiging wordt afgebroken, net als een paar belendende boerderijtjes. Trieste boel.

andere
verhalen