GO-Foto-logo-wit
Dagfoto’s mei 2012
Dagfoto's mei 2012 Gevangenis Schutterswei

Gepubliceerd op

Dag 122: Verkiezing van ‘De Foto van de Maand’ op de fotoclub. Dit portret heeft het niet gehaald.

Dag 123 (2 mei): Toen ik vanavond thuiskwam viel er nog net wat strijklicht op deze paardenbloem. Ik kon het niet laten om er de camera even bij te pakken. Het diafragma helemaal open (F1.4) en dan maar kijken of het bloempje nog scherp wil blijven.

Dag 124: Beetje warrig vandaag…

Dag 125: En dan sta je plotseling op vrijdagavond sudderlappen klaar te maken. Meteen maar even m’n lessen ‘strobisme’ toegepast. ‘Huiswerk tijdens het eten’.

(bevrijdingsdag)Dag 126: Vandaag zeven foto’s opgehaald voor de expositie bij KoK wooncenter. Lastige bijkomstigheid: de platen passen niet in m’n auto..

06-05-2012

Dag 127: Een enorme wandeling in de buurt van Putten gemaakt. Nog even fijn de knie verdraaid en wat koeien gefotografeerd. De grote vraag is hoe je van die beesten nog een origineel plaatje maakt. Gelukkig heeft Nik prima software. Maak kennis met Claartje 5355!

Dag 128 (7 mei 2012): De software van Nik is echt een leuk speledingetje. Er zijn allerhande variaties in zwart en wit mee te maken en als je wilt komt er ook nog een leuk passe-partoutje bij.

Dag 129: Fotobespreking op de club. De oude meester zelf aan het woord.

Dag 130: Vanavond heb ik even een blik geworpen op een foto-expositie in de stationstraverse. Daarna teruggereden langs de voormalige wagenwerkplaats van de NS. Je komt daar echt de mooiste zaken tegen, zoals een ouderwetse ‘Hondekop’ met een stuk pleister op z’n wang.

Dag 131: Na al die zwart/wit foto’s is het weer eens tijd voor wat kleur. Dit is één van mijn favoriete nieuwbouwprojecten in Amersfoort. Ik rijd er regelmatig langs als de A1 vol met file staat. ‘t Is wel een beetje bijgekleurd…

Dag 132: Vandaag mocht ik fotograferen in de bajes. Het personeel heeft me echt alle hoeken (en gaten) laten zien. Super leuk! Volgens mij zijn het mooie plaatjes geworden, maar ik laat ze eerst nog even bekijken door Justitie en daarna komen ze op de site.

Dag 133 (12 mei): Wooncenter Kok is bezig met de voorbereidingen voor GRID2012. Dertien van m’n foto’s hangen inmiddels op mooie plaatsen tussen de meubels.

Dag 134: De jaarlijkse traditie: Spargel eten in hotel Nienhaus in Isselburg.

14-05-2012

Dag 135: Vandaag was de officiële aftrap van een serie radioprogramma’s rond de geldinzamelactie Alpe d’HuZes. NCRV’s Knooppunt Kranenbarg volgt een fietsteam uit Prinsenbeek. Acda & De Munnik kwamen de gebeurtenis luister bijzetten.

Dag 136: Toch maar weer eens langs het Albert-Heijn-nieuwbouwproject gereden. Fijne wolken vandaag!

Dag 137: Een lange dag vergaderen op het MediaPark. Het dreigden ijskoude onderhandelingen te worden, maar het viel reuze mee. Gelukkig.

Dag 138 (17 mei): Funchal, hoofdstad van Madeira. Een leuke plaats met een gezellig centrum.

Dag 139 (18 mei): “Mercado dos Lavradores” in Funchal. Een uitgebreidere reportage over deze bijzondere hal met tientallen vis- en fruitverkopers staat elders op de site.

Dag 140 (19 mei): Verlaten zwembad in Porto da Cruz aan de noordkust van Madeira.

20-05-2012

Dag 141 (20 mei 2012): Lange (en vermoeiende) klimtocht naar de 25 Fontes (bronnen).

Dag 142 (21 mei): Weggetje naar het strand bij Caniço. Gelukkig was er ook een kabelbaan…

Dag 142 (22 mei): Een zwijgzame ontmoeting tijdens een wandeltocht langs de Levada do Paul.

Dag 143 (23 mei): ‘Straatdansers’ op een pleintje in Funchal.

Dag 144 (24 mei): Klaar voor de terugvlucht. De landingsbaan op Madeira begint in zee en is gebouwd op palen.

Dag 145, maar eigenlijk 144: Bij het verlaten van Madeira ontstond enorme vertraging door stakingen van Portugese verkeersleiders. Uiteindelijk moesten we twee uur -aan de grond maar in het vliegtuig- wachten. Het werd een feestje waarbij iedereen ook even in de cockpit mocht komen kijken.

Interieur woninginrichtingzaak

Dag 146 of 145. Ik ben de tel kwijt. Gelukkig is er altijd wel een foto van mijn wandwerken bij woninginrichting KoK.

Dag 147 (1ste Pinksterdag, 27 mei): Taferelen tijdens een fietstocht door de Eempolder.

Dag 148 (2e Pinksterdag, 28 mei): Vandaag mocht ik foto’s maken van een concert van het Klein Amersfoorts Koor. Tussen al dat plaatjesschieten door, was er ook prachtige muziek. Tijdens de koffiepauze pakte dirigent Gregori z’n viool en streek de vouwen uit m’n hart… (poëtisch he).

Dag 149 (29 mei): Er hangen prachtige foto’s in de stad, bijvoorbeeld in de Lieve Vrouwentoren. Peete van Spankeren en Monneke Peters hebben grootmoeders (Nonna op z’n Italiaans) en kleinkinderen gefotografeerd onder de titel Lady Manonna. Bij een oma zonder kleinkind sta je dan toch wat langer stil.

30-05-2012

Dag 150: Als je elke dag een foto wilt maken, ben je soms heel blij met wat kleurrijke bloemetjes in de tuin.

31-05-2012

Dag 151: Een perspresentatie op het werk. We gaan naar Frankrijk voor een geldinzamelactie van de Stichting Alpe d’HuZes. Presentator Bert Kranenbarg legt uit hoe het allemaal begonnen is. Op de achtergrond dappere fietsers uit Prinsenbeek en van de NCRV.

andere
verhalen