GO-Foto-logo-wit
Een opmaat naar de Cursus Storytelling
cursus-storytelling-erik-zoomers-achter-laptop

Gepubliceerd op

Het is bijna zover: aanstaande maandag gaan we beginnen met de cursus Storytelling.

Tijdens drie avonden gaan we op zoek naar de gecombineerde kracht van tekst en fotografie.

De afgelopen week heb ik me gestort op de samenstelling van het lesmateriaal. Dat is echt een toffe klus om te doen. De eerste hoofdstukken van de ‘syllabus’ voor de cursus Storytelling zijn klaar. Het begint als volgt….

Kleverige info

“We hebben al heel lang geleden ontdekt dat informatie beter blijft plakken als we onze kennis verpakken in een (beeld)verhaal.”

“Het begon met tekenaars in een grot, veel later gevolgd door de schrijvers van de Bijbel, beroemde sprookjesverzinners, reizende troubadours, middeleeuwse schilders en tegenwoordig door eindeloos veel verhalenvertellers, zoals journalisten, marketeers, fotografen en videomakers.”
jan-van-eyck-lam_gods_cursus-storytelling“Kijk eens naar dit werk van Jan van Eyck uit ongeveer 1400. Hij heeft voor de ongeletterde kerkgangers van zijn tijd bijna de hele Bijbel in één schilderij gepropt. De kijkers leerden van hun ‘schriftgeleerden’ de taal van het beeld begrijpen. Op die manier kon ‘de grote boodschap’ toch nog worden overgedragen…”

“Storytelling is ouder dan de weg naar Rome. Toch hoor je er tegenwoordig meer over dan ooit tevoren. Dat komt omdat een paar grote reclamebureaus het begrip hebben geclaimd.”

Nieuwe cursus Storytelling

Nou ja, zo gaat het nog een paar hoofdstukken door. De geschiedenis van de communicatie aan de hand van plaatjes en verhaaltjes. Ik kan het me niet leuker voorstellen.

Het was dus een weekje met veel schrijfwerk. Gelukkig fietste er ook nog een foto-opdracht tussendoor. Mijn goede collega Erik Zoomers wilde graag een paar nieuwe foto’s voor zijn site.

Webusers op de plaat

Erik is in het dagelijks leven webgoeroe. Hij weet van alles over zoekmachines, sociale netwerken, WordPress sites, online marketing en nog veel meer van dat soort dingen.

Erik weet ook heel goed wat ‘ie wil (en wat niet per se nodig is). Hij luistert namelijk naar de feedback van zijn klanten. Zo was hem ter ore gekomen dat de bestaande fotografie als ‘donker en streng’ werd ervaren. Erik wilde dus lichter, zowel in kleur als in uitstraling.

Het werd een gezellige ochtend in een ruime Baarnse villa. We zijn beiden tevreden over het resultaat. Als je naar de site van Webusers gaat, dan zie je de foto’s gecombineerd met de informatie van de website. Het klopt allemaal als een bus en het versterkt elkaar.

Ik heb goed opgelet tijdens mijn cursus Storytelling….

andere
verhalen