GO-Foto-logo-wit
Lekkere luchten | 088-2016
Wolken zijn gaaf. Lekkere luchten.

Gepubliceerd op

Lekkere luchten zijn fantastisch! Ik kan er uren naar kijken…

Landschapsfotografie

Met enige regelmaat schrijf ik korte artikelen over fotografie. Het meest recente verhaal ging over landschapsfotografie. Dat is een genre in de fotografie waar vrijwel iedereen zich wel eens mee bezighoudt. Is er bijvoorbeeld iemand die nog nooit een zonsondergang op z’n vakantieadres heeft vastgelegd?

Lekker luchten. Vakantiefoto Toscane.

KNMI

Mijn advies is om de weersverwachting te checken als je de natuur in trekt voor een paar mooie foto’s. Zeker als je weidse panoramafoto’s wilt gaan maken, dan zijn een paar wolkjes aan de lucht heel erg handig om je plaatjes meer cachet te geven. Ze voorkomen dat het grootste deel van je compositie uit een groot blauw vlak gaat bestaan en ze geven bovendien extra diepte aan je foto.
Lekker luchten. Strand. Wolken aan de hemel.

Ik ken mensen die allerlei figuren zien in mooie (wolken) luchten. Ze wijzen me kabouters aan, of olifanten en soms zelfs een toornige God. Hoe goed ik m’n best ook doe, die visualisaties gaan echt aan me voorbij. Als twee vliegtuigen elkaar net zijn gepasseerd, dan lukt het me nog om in hun lijnenspel een kruis te zien.
Lekker luchten. Foto van vliegtuigstrepen aan de hemel.

Grapje!

Er zijn collega-fotografen die humoristische Photoshopbewerkingen maken met voorbijdrijvende wolken. Kijk maar eens op Froot.nl. Het inspireert, maar ik begin er niet aan.

Voor mij zijn die prachtige luchten meer dan voldoende. Probeer het deze zomer langs de kust. Ga op je rug in een warme duinpan liggen en laat alles lekker aan je voorbij trekken.
Lekker luchten. Foto van wolken aan de hemel.
Lekker he?!

andere
verhalen