GO-Foto-logo-wit
015-2014 René en Stef
Twee muzikanten tegen donkere achtergrond

Gepubliceerd op

Woensdag 15 januari 2014: Artiesten leven in het duister, dat heb ik de laatste maanden aan den lijve ondervonden.

De platenmaatschappij van Stef Bos had me gevraagd om een aantal keer mee op toer te gaan. De band zou spelen en ik fotograferen. Dat is natuurlijk een eervolle uitnodiging, maar ook een enorme uitdaging. Er is namelijk bijster weinig licht in een theater. Die lampen aan het plafond doen nog niet half het werk van een goedkope studioflitser. En zoals je weet, zijn lumen cruciaal voor het maken van een aardige opname. Ik heb dus het uiterste uit de camera moeten persen, zoals daar zijn: lange sluitertijden, volledig open diafragma’s en hoge ISO-waarden. Het was voorwaar geen peulenschilletje… Vandaag heb ik de laatste foto’s nabewerkt en opgestuurd. Nou maar afwachten wat de maatschappij van mijn platen vindt.

andere
verhalen