GO-Foto-logo-wit
019-2014 Gedachten over de toekomst
Getal 50 op een hek in een bos

Gepubliceerd op

Zondag 19 januari 2014: Heb jij dat ook wel eens? Dat je een situatie tegenkomt die vreemd lijkt? Iets waar je over na gaat lopen denken. Ik had dat vanmiddag.

Je wandelt onbezorgd je zondagse wandelingetje door een bos en opeens is er een hek met ballonnen. Er zal iemand jarig zijn, maar waar dan? Hij of zij wordt vijftig en vrienden hebben die gedenkwaardige gebeurtenis een beetje willen opvrolijken. Maar op deze plek is dat zo gek. Twee lullige balletjes van rood rubber en een goudkleurig getal op een hek. Je zou ook kunnen denken: tot hier en niet verder. Vijftig is genoeg, draai je maar weer om. Ga weg van hier!

En anders is het een hindernis waar je over- of omheen moet. En dan… Dan kom je op een morsig pad dat in de einder verdwijnt. Het is zelfs verboden, staat op het bordje. Erg hoopvol is dat niet. Alles achter de slagboom is dor en smoezelig. Je zult net aan het idee gewend zijn dat je ‘middelbaar’ bent geworden en dan is dit je vooruitzicht. Gek toch? Dat kan toch niet de bedoeling van die vrienden zijn geweest? Zelfs honderd rode ballonnen hadden het beeld niet beter gemaakt.

Nou ja, met dat soort gedachten in m’n hoofd loop ik dan verder, blij dat ik het hek inmiddels gepasseerd ben…

andere
verhalen