GO-Foto-logo-wit
066-2013 Stil verdriet rond Saab
Lege etalage van autobedrijf Saab Center Eemland

Gepubliceerd op

Donderdag 7 maart 2013: Ooit reed ik Saab. Het was een prachtige, prettige en degelijke auto. De airco heeft me wel eens in de steek gelaten, maar de auto niet. Toen ging het opeens fout met Saab en ik ben overgestapt naar die andere Zweed.

Vandaag realiseerde ik me plotseling alle persoonlijke drama’s die samenhangen met het faillissement. De Saabgarage in Amersfoort werd gerund door een ongelooflijk enthousiast en servicegericht echtpaar. Ze hadden een handjevol monteurs in dienst en een groot pand waar de mooiste modellen stonden.

Er rest niet meer dan een leeg gebouw waar je dwars doorheen kijkt en er alleen nog in mijn verbeelding mooie auto’s staan te pronken.

andere
verhalen