GO-Foto-logo-wit
074-2014 Peter de Kunstenaar
Man leunt tegen muur met schilderijen

Gepubliceerd op

Zondag 16 maart 2014: Peter is een Groot Kunstenaar. Dat vind ik.

Peter is ook grappig en een schoolvoorbeeld van bescheidenheid. Hij won internationale prijzen, maar ‘vergeet’ die steeds te noemen als hij iets over zichzelf vertelt. Hij relativeert zijn figuratieve en abstracte werken tot ze het niveau hebben van een plezierige hobby.

Zwarte sjaal en lange vingers
Mijn kunstheld heeft alles wat een kunstenaar moet hebben: een baard, een zwarte sjaal, lange vingers en een filosofische blik op de wereld. Toch mag het niet ingewikkeld worden. Er moet wat te lachen blijven. Stel je voor dat we hem serieus zouden gaan nemen…

Conference
Vandaag was het weer het weekeinde van de KunstKijkRoute. Iedere zichzelf respecterende kunstenmaker opent dan de deuren van het atelier en laat heel Amersfoort binnen.
Peter is geen stadgenoot, maar was uitgenodigd door de sfeervolle Oude Viltfabriek om werk te exposeren. Hij moest er ook een verhaaltje bij vertellen. Dat hoort namelijk bij een officiĆ«le opening. Het werd een mini-conference over zijn artiestenleven met ‘diepere lagen’ en een paar wijze levenslessen. Laat Peter maar schuiven en schilderen.

andere
verhalen