GO-Foto-logo-wit
097-2014 De Belastingdiensten
Amerikaans belastingformulier

Gepubliceerd op

Woensdag de 9e april: De vaste lezers van deze verhaaltjes kennen inmiddels mijn uitbundig enthousiasme over Het Vrije Ondernemerschap. Korte samenvatting voor al die anderen: geen baas, uitsluitend ‘ja’ zeggen tegen werk dat je ook echt leuk vindt en tussendoor genieten van de zon.

Toch ontkom je als ZZP’er niet geheel aan Vervelende Verplichtingen (VV’s).

Dit is de tijd van de omzetbelasting, bijvoorbeeld. Als je dat fenomeen niet kent: dat zijn veel verschillende getallen op een rij en het is de kunst om ze zo op te schrijven dat je niks hoeft te betalen aan Jeroen Dijsselbloem. Pffff, dat valt nog lang niet mee.

Eigenlijk wil je dat niet, dat gedoe met de belastingen. Gek dus dat ik de afgelopen maanden als een zot moeite heb gedaan om ook in Amerika belasting te kunnen betalen. Het nieuwe boek over ‘Brand Journalism‘ moet in de iBookstore van Apple en dat kan alleen als je een persoonlijk belastingnummer hebt van de IRS. Eindelijk is het binnen!!!

En dan was er plotsklaps ook nog een grote run op mijn fotowinkeltje. Dat levert een boel regelwerk op. Opeens zit je dan diep in de offertes, maak je keiharde deals met leveranciers en doe je ingewikkelde rekensommetjes over winstmarges, omzet en meer van dat soort ellende.

En dat allemaal in de wetenschap dat Jeroen en Barack me aan het eind van dit kwartaal tot op de Euro (of Dollar) controleren… Maar mij hoor je niet zeuren. Echt niet!

andere
verhalen