GO-Foto-logo-wit
102-2014 Baklijst
Voorbeeld van een baklijst

Gepubliceerd op

14-04-2014: De gofotoshop loopt lekker. Boven verwachting kun je stellen. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Meer dan gedacht kun je stellen.

Strakke baklijst
Vandaag belde een klant voor een groot formaat canvasdoek. Dat is altijd leuk om te verkopen, maar ik vind ze mooier met een strakke baklijst. Een wat???

Losse latjes
Leg een onwetende klant maar eens uit wat dat is, want in woorden doe je een baklijst altijd tekort. De eigennaam van het ding is verre van sexy, laat staan een verbale omschrijving. In feite zijn het een paar latjes die wat ruimer om het doek heen vallen, zodat er speling ontstaat tussen het kunstwerk en de lijst. Maar ‘latjes‘ en ‘speling‘ verkopen niet lekker. Dat klinkt zo goedkoop, terwijl een wanddecoratie er juist enorm van opknapt en er zelfs een stuk steviger van wordt.

Minder en meer
Nou goed, het probleem zal je wel duidelijk zijn… Uiteindelijk heb ik besloten om er een foto van te maken. Dan zie je in één oogopslag wat de meerwaarde is van zo’n simpele omlijsting. Dus daar stond ik te hannesen in de achtertuin. Een canvasprint van één vierkante meter vastgeklemd tussen de knieën, met in de linkerhand een wit achtergrondscherm en in m’n rechter de camera. En daar zie je dan weer niks van op het plaatje.

Ach, je hoeft ook niet alles uit te leggen in een webshop.

andere
verhalen