GO-Foto-logo-wit
104-2015 Gepier
Merel met wormen in de snavel

Gepubliceerd op

Dinsdag 14 april 2015
Deze site wordt gebouwd met nieuwe software en kan fratsen vertonen. Er wordt aan gewerkt.

_____________________

Voor de kenners: sinds mensenheugenis werk ik hier met het softwarepakket Rapidweaver. Dat is een programma waarmee je heel eenvoudig websites kunt bouwen. De ontwikkelaars vonden -eind vorig jaar- dat hun programmatuur toe was aan een fikse update. Dat was terecht, maar ze hadden geen rekening gehouden met de wet van Murphy. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. In korte tijd zijn wel vijf of zes nieuwe versies naar de afnemers gestuurd en niks hielp. Tot vandaag: nummer 6.1 van Rapidweaver doet wat het belooft… Het gaat nog steeds niet helemaal vlekkeloos, maar de belangrijkste functionaliteiten werken eindelijk zoals het hoort.

Inmiddels bouw ik nieuwe websites met WordPress. Dat open source systeem kan veel meer, is betrouwbaarder en een stuk goedkoper. Voor deze site blijf ik klant bij Rapidweaver. Het is namelijk ondoenlijk om een kleine tien jaar foto’s en teksten om te zetten naar een nieuw systeem.

Dus…..: als je af-en-toe iets vreemds ontdekt, dan weet je hoe het komt.


[Update 09-08-2021 – na jarenlang geworstel met Rapidweaver heb ik uiteindelijk alsnog besloten om de hele website om te zetten naar WordPress.]

andere
verhalen