GO-Foto-logo-wit
119-2014 Mieren en pieren
Dode pier met daaromheen mieren

Gepubliceerd op

01-05-2014: Op deze Dag van de Arbeid heb ik mezelf een nieuwe functie toegekend.

Mieren & pieren
Naast schrijver, fotograaf, media-adviseur, kunstenaar en liefhebber van Zweedse auto’s ben ik nu ook natuurvorser. Ik stort mij vanaf vandaag op de pier en de mier. Vooral de mier intrigeert me mateloos. Ze is familie van de wesp. Geinig feitje, vind je niet?. De meeste mieren zijn hun vleugels in de loop der eeuwen verloren, maar ze hebben wel vastgehouden aan de traditie van een gezamenlijke koningin.

Grote schoonmaak
Kijk eens goed op de foto: een stuk of negen van die kleine scharrelaars duwen met vereende krachten de dode pier naar z’n laatste rustplaats. Het zijn de vuilnismannen en de doodgravers van de achtertuin.

De vieze klus is inmiddels geklaard. De pier is weg. Hij is ruim vier meter over grindtegels geschoven en gerold. Good job van deze Apocrita!

Ik zing luidkeels de Internationale: mijn eerbetoon aan alle harde werkers!

andere
verhalen