GO-Foto-logo-wit
137-2013 Beelden van de schepping
Zes beelden in een binnenruimte

Gepubliceerd op

Vrijdag 17 mei: M’n verhaaltje van gisteren is wel heel erg mager zeg. Vandaag heeft recht op verdieping. Het is bijna Pinksteren en dat maakt religie tot een mooi onderwerp.

Je kunt van Onze Lieve Heer zeggen wat je wilt, maar Hij heeft veel mensen geïnspireerd. Hele kerken hangen vol met mooie spullen, die hun oorsprong vinden in een religieus besef van de kunstenaar.

Ik werk voor een bedrijf werk dat het christelijk gedachtengoed in haar missie heeft staan. Het zal je dan niet verbazen dat we extra gespitst zijn op religieuze kunst. Op de foto zie je een voorbeeld. In totaal staan er zeven sokkels met daarop cirkels van marmer. Ze verbeelden de dagen van de schepping. Ons bedrijf heeft dit werk in het midden van de jaren ’80 gekocht. Het is gemaakt door de Belgische kunstenares Hilde Van Sumere. Nou lees ik net op Internet dat mevrouw Van Sumere deze week op 80-jarige leeftijd is overleden. Laat het verhaaltje van vandaag dan maar een eerbetoon zijn aan deze creatieve geest (Pinksteren, weet je nog). Ze heeft echt mooie dingen gemaakt.

Als je meer over Hilde van Sumere wilt weten, klik dan hier.

andere
verhalen