GO-Foto-logo-wit
200-2012 Instagram met de spiegelreflex
Instagram met de spiegelreflex - Gerard Oonk

Gepubliceerd op

‘t Is de 200ste plaat dit jaar voor mijn project van ‘dagfoto’s’. Ruim over de helft, zullen we maar zeggen :-). Tijd ook voor iets anders! Ik sprak vandaag een collega die prachtige dingen doet met Instagram. Dat bracht me op het idee om al die effecten met m’n Sony-spiegelreflex en wat software na te apen. Dit is de volgorde: ik heb de dagfoto van gisteren genomen en vandaag een eenvoudig plaatje geschoten van de wolken.

Die twee foto’s heb ik in Photoshop over elkaar gelegd. De wolken zijn iets transparant gemaakt en de hoofdonderwerpen van de oorspronkelijke foto (de twee schepen, het grijze grind en de silo’s) zijn ontdaan van de ‘overlay’. Gewoon met een zacht gummetje, digitaal verwijderd.

Daarna heb ik de hele zaak omgezet zwart/wit, of eigenlijk ‘duotoon’ (sepia) en er een kadertje omheen geplakt. Net Instagram. Toch?!

Instagram met de spiegelreflex - Gerard Oonk 1

Het grote nieuws van 20 juli was trouwens niet zo fijn. In Aurora, in Colorado, heeft een man twaalf mensen dood geschoten. De tragedie speelde zich af tijdens de premiere van de nieuwe Batmanfilm (The dark knight rises). Er zijn nog vijftig gewonden, waarvan de politie niet kan zeggen hoeveel er in levensgevaar zijn.

andere
verhalen