GO-Foto-logo-wit
297-2013 Bellenblazer in Berlijn
Bellenblazer voor de Reichstag

Gepubliceerd op

Donderdag 24 oktober 2013: Vandaag ben ik vrienden geworden met ‘de Bellenblazer van Berlijn’. Eigenlijk gisteren al, maar dat telt niet echt.

Het zit zo: gisteravond stond ik in het stikdonker onder de Fernsehturm plaatjes te schieten van een oude man die van die superbellen door de wind liet blazen. Hij rende achter me aan toen ik vertrok en drukte een visitekaartje in m’n handen. Of ik een paar foto’s naar ‘m wilde mailen. Ik had weinig vertrouwen in de donkere plaatjes, maar vandaag stond dezelfde man in de avondzon voor de Reichstag. Hij herkende me nog. Het is uiteindelijk een hele fotoreportage geworden.

Dit was een afwisselende dag die begon op de Kurfürstendamm met een bezoek aan de Gedächtnis-Kirche. Er was weinig te zien van de oude toren uit 1895 (in 1943 grotendeels kapotgebombardeerd), want de zaak stond in de steigers en dan lijkt het in Berlijn plotseling op een kantoorpand.

En omdat het zonnetje zo uitbundig scheen, was een bezoekje aan de dierentuin ook zeer verantwoord. Stel je voor: eind oktober, een middag in Berlijn, het is ruim 20 graden en je hoeft verder niks. Prima toch?!

Na het zoveelste biertje en alweer een curryworst met patat ging de reis -via het Hauptbahnhof- naar de Reichstag waar ‘De Bellenblazer van Berlijn’ op me stond te wachten.

andere
verhalen