GO-Foto-logo-wit
346-2014 Gluren bij Marian
Man en vrouw spelen lied (zang en piano)

Gepubliceerd op

Zondag 14 december 2014: Vandaag heb ik weer eens ouderwets zitten blozen. Dat kwam door Marian.

Marian zong liedjes tijdens één van de leukste festivals van Amersfoort, namelijk ‘Gluren bij de Buren‘. Het concept is heel simpel: als je graag je podiumkunsten wilt tonen, dan meld je dat aan de organisatie. De performance vindt plaats in je eigen huis. Vervolgens wordt het optreden gemeld in een speciale festivalkrant en iedereen mag komen kijken. Het festijn is razend populair in de stad. Dit jaar waren er 384 optredens in 128 woonkamers.

Tijdens de voorbereidingsperiode vroeg Marian of ik nog een paar mooie, bluesy nummers kende, die goed bij haar stem pasten. Ik ben in m’n platenkast gedoken en heb haar een aantal leuke liedjes doorgegeven, onder meer een nummer van Norah Jones. Had ik maar even naar de teksten gekeken…

Marian vond het nodig om bij de introductie van het nummer te zeggen dat ze het speciaal voor mij ging zingen. Pianist Gijs reageert bijna furieus: “Is dat dié Gerard?” en hij wijst nadrukkelijk op mij. Het publiek begint een beetje besmuikt te lachen en Marian zet het liedje in….

Like a flower
Waiting to bloom
Like a lightbulb
In a dark room
I’m just sittin’ here
Waiting for you
To come on home
And turn me on!

Vuurrood!!!

andere
verhalen