Dagfoto 013-2011 High key

Dagfoto 013-2011 High key

De cursus portretfotografie zit er op. Het was leuk en leerzaam. Bovenmeester Ruijg heeft me zes interessante avonden bezorgd, waarvoor dank! In de laatste les zijn we bezig geweest met ‘high key’ opnamen. Extreem veel flitslicht op het model en dan zorgen dat je -behalve wit- ook nog echt zwart op je foto krijgt.

Voor de bijgaande foto hebben we twee studioflitsers gebruikt. In ieder geval steeds één flitser frontaal op het model. De andere flitser soms op de witte achterwand, maar soms ook verborgen achter het hoofd van Lieske. Er valt achteraf weinig meer te corrigeren in Photoshop. Het wit is wit en blijft wit.

Zo’n cursus is niet alleen leuk, maar verplicht ook om een paar maanden intensief bezig te zijn met fotografie. Het huiswerk moet af en je wilt uiteindelijk toch een beetje zinnig meepraten met de rest van de groep. Kortom: ook nog wat theorie er bij. En dan maar hopen op een complimentje van de meester. Jammer dat het klaar is.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw