Dagfoto 146-2011 USA-trip

Dagfoto 146-2011 USA-trip

Dagfoto 146-2011 AmerikareisVan 16 tot 26 mei hebben Sander en ik door het zuid-westen van de Verenigde Staten getoerd. Iedere dag van de reis  krijgt in dit blog een klein beetje aandacht.

Voor alle trouwe meelezers nog een paar laatste notities in de vroege ochtend van 25 mei op het vliegveld van Los Angeles. Gisteravond heb ik een rondje in de hotelkamer gedanst. Mijn favoriete petje van ‘Friends’ is terug. Ik was bang dat het lag te genieten van een prachtig uitzicht over de Grand Canyon, maar het had zich verstopt in mijn fotokoffer. Jippie, Jippie!

Over kledingstukken gesproken: zometeen ga ik mijn oude schoenen (waar ik de hele vakantie op heb rondgelopen) ritueel begraven in een prullenbak bij Starbucks. Ze zijn versleten en smerig. M’n nieuwe schoenen mogen aan in het vliegtuig. Leuk toch?!

Tot slot nog een antwoord op een brandende vraag die jullie niet hebben gesteld, maar vast beantwoord willen hebben: “Gerard, heb je nog wel naar de radio geluisterd?“. Het antwoord is ‘JA’, heel veel en heel lang.

Dagfoto 146-2011 Amerikareis

De firma Hertz rust haar wagenpark uit met een abonnement op een satellietontvanger. We hebben op die manier urenlang naar storings- en reclamevrije stations kunnen luisteren. De favorietste zender was BB Kings Bluesville. De laatste paar dagen was Sander zo vriendelijk om -speciaal voor mij- een countrystation op te zoeken. Dat werd uiteindelijk (de keus is nogal groot namelijk) The Highway, new country. We kunnen beiden tientallen liedjes meezingen.

Tot slot: m’n iPhone heeft het begeven. De accu doet het nog precies een half uur als ik alle functies uitzet. Geen idee hoe dat nu weer komt, maar lastig is het wel.

Nou, dag dan maar. Groeten aan iedereen, ook van Sander.

Bye, bye for now.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw