GO-Foto-logo-wit
Dagfoto 170-2011 Oude lens
Dagfoto 170-2011 Oude lens

Gepubliceerd op

De langste dag van 2011 nadert. Het weer houdt daar deze weken geen rekening mee. Het is nat, winderig en koud. Heel af-en-toe breekt de zon door de grauwe wolken en dan ziet alles er plotseling prachtig uit.

Gisteren (zaterdag) ben ik Hoogland-West in gereden. Boven de boerenjongensindrinkschuur hingen grijze wolken. De zaak werd een beetje opgefleurd door een kleurrijke regenboog.

Vandaag is het nog slechter dan gisteren. De dag begon met eindeloze plensbuien. Een mooie dag om de fotobibliotheek op de computer een beetje op te schonen. Ik heb 750 digitale plaatjes weggemikt, allemaal uit 2010. Nu kan er weer wat bij op de harde schijf…

Bij m’n verzameling oude fototoestellen (keurig uitgestald op een kast) trof ik een dertig jaar oude lens. Het is een zwaar ding met ‘mooi glas’, zoals een winkelverkoper ooit zei. Het is een medium tele-zoom (35-105mm) met een knopje om ook macro’s te maken. Ik heb het nooit aangedurfd om ‘m op m’n moderne camera’s te schroeven, maar vanochtend was ik de angst voorbij. Er ging niks stuk. Sterker nog: het bleek allemaal redelijk goed te werken. Alleen de lichtmeter is duidelijk van slag. Voor de meeste (macro)foto’s moest ik zelfs drie volledige stops onderbelichten.

Aan het eind van de ochtend glipten een paar kleine zonnestraaltjes door de wolken. Ik ben als een hazewind naar buiten gedraafd en heb snel een paar foto’s gemaakt. Zie hier: een lens uit de jaren ’70 en een digitale camera uit 2011.

Dagfoto 170-2011 Oude lens
Dagfoto 170-2011 Oude lens
Dagfoto 170-2011 Oude lens
Dagfoto 170-2011 Oude lens

andere
verhalen