Dagfoto 190-2011 North Sea Jazz

Dagfoto 190-2011 North Sea Jazz

Soms zit het allemaal even ontzettend mee. Dat had ik op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli. De bazen van Radio 6 gaven me de gelegenheid om foto’s te maken bij het North Sea Jazz-festival. Ik kreeg een heuse perspas en een plekje vlak voor het podium. Soms kun je zo boffen!

De afgelopen tien jaar ben ik steevast naar NSJ geweest. De eerste jaren met de beide jongens en later met vriend Erik. Nog nooit was het zo intensief als dit jaar: rennen, vliegen, draven van podium naar podium. Steeds een kwartiertje voor de bühne en dan was er weer zo’n stoere beveiliger die het hele peloton fotografen weg joeg. Leuk om een keer mee te maken! Wat mij betreft volgend jaar weer.

De artiesten: Kytecrash en Ruud Breurs (beiden hier boven), Alain Clark, B.B. King, Candy Dulfer, Chaka Kahn, Charles Bradley, Esperanza Spalding, Janelle Monáe, Kris Berry, Michiel Borstlap, Seal (2x), Sergio Mendes en Yuri Honing. Meer foto’s staan op een andere pagina.

alain-clark
bb-king
charles-bradley
candy-dulfer
chaka-khan
esperanza-spalding
janelle-monae
kris-berry
michiel-borstlap
seal-002810029
sergio-mendes
yuri-honing
Seal
Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw