Focus op foto’s – de revival van de babbels

Focus op foto’s – de revival van de babbels

Het roer gaat om. We wenden de steven. Ik haal bakzeil… De babbels keren terug!

Dat moet ik waarschijnlijk even uitleggen.
Dit blog wordt -sinds 1 mei 2016- iedere week een keer bijgevuld. Dat is één artikel per zeven dagen dus. Vóór die tijd plaatste ik iedere dag een foto met een bijpassend verhaal. Die dagelijkse notities noemde ik ‘Babbels’.

Vanaf nu komt er een nieuwe onregelmatigheid in de vaste structuur. Ik ga namelijk het midden kiezen tussen de wekelijkse schrijverij en het dagelijkse plaatje met een praatje. Als je niks wilt missen, dan kun je het best een abonnement nemen op de nieuwsbrief. En anders kom je af-en-toe gezellig even langs. Op jouw tijd, als het jou uitkomt.

De dagelijkse ‘babbels’ die ik schreef tussen begin 2012 en mei 2016 kostten erg veel tijd. Het schrijven viel nog wel mee, maar iedere dag een nieuwe foto was wat veel van het goede.

Toen ik overstapte op een publicatiefrequentie van eens per week had ik ineens zeeën van tijd. Dat resulteerde in lange verhalen over radio, storytelling, journalistiek en andere werkgerelateerde onderwerpen. De ‘gezelligheid’ was weg en het aantal woorden nam enorm toe.

Textmaker.nl over media

De uitgebreide artikelen over mijn mediawerk horen eigenlijk thuis op een andere site (Textmaker.nl). Daar vind je allerhande wetenswaardigheden over innovaties op het gebied van fotografie, copywriting, websitebouw, etc., etc.

Vanaf vandaag krijgt Textmaker.nl iets meer inhoudelijke aandacht van me. De lange verhalen gaan verhuizen van hier naar daar….
De revival van de babbels - Leasehond in Soesterduinen

gofoto.nl voor de babbels

Op deze website (gofoto.nl) keren de korte verhaaltjes over alledaagse gebeurtenissen terug.

Ik hoop je weer te gaan vermaken met de fratsen van de lease-hond, met onweerstaanbare fotoshoots bij Volvodealers en beschrijvingen van de mooie natuur in Hoogland-West.
De revival van de babbels - Foto bij Volvodealer in Waalwijk
‘De Babbels’ zijn hobby. Die andere notities over veranderingen in het medialandschap zijn werk. Ik denk dat de scheidslijn tussen privé en professie door deze aanpassing duidelijker voor je wordt.

Het laveren is afgelopen, de koers is bepaald, de bakens zijn verzet. Mijn krabbende anker voelt nieuwe bodem. Ik hoop dat je aan boord blijft….
Foto in een drukke haven - Revival van de Babbels

4 reacties on This Post

Beppie
4 maart 2017

Ha Gerard,
Fijn dat je Dagelijkse Babbels terugkomen!
Ik miste inderdaad je gezellige stukjes over het wel en wee in Hoogland. Wanneer je bloesem bloeide, je dak voorzien werd van een nieuw laagje enz. Ook deze babbels zette mij aan het denken.
Niet dat je wekelijkse blog mij niet interesseerde maar ik miste de gezelligheid!
Ik kijk uit naar je eerste Babbel!
groetjes, Bepie

Gerard Oonk
4 maart 2017

Ha die Beppie. Ze komen er aan!!! Er is wel een verschil met een tijd geleden. Ik ga de ‘Babbels’ met enige onregelmatigheid schrijven. Het kost teveel tijd om het iedere dag te doen, maar 1 of 2 keer per week gaat waarschijnlijk wel lukken…. Leuk dat je zo enthousiast bent.

Willy
4 maart 2017

Dat is uitstekend, maar ik wil ‘met gemak’ al jouw creaties voorbij zien komen. Dat wordt dus de nieuwsbrief begrijp ik nu.

Gerard Oonk
4 maart 2017

Hoi Willy. Ik heb het even nagekeken. Jij krijgt de ‘nieuwsbrief’ al. Je hoeft dus niks te doen. Alle verhaaltjes vallen vanzelf in je mailbox. Als je ook geïnteresseerd bent in de uitgebreidere ‘mediabeschouwingen’, dan zou je ook nog een abonnement kunnen nemen op de nieuwsbrief van Textmaker. Er staat een inschrijfmogelijkheid op de voorpagina van https://textmaker.nl Hartelijke groet!

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw