Fotografie en schrijven INBEELD

Fotografie en schrijven INBEELD

Op woensdag 3 mei verschijnt de nieuwe editie van INBEELD, het magazine van de Nederlandse Fotobond. Een tijdje geleden vroeg één van de redacteuren –fotograaf Peter van Tuijl– naar mijn beweegredenen om geschreven verhalen en fotografie te combineren. Het werd een lang en geanimeerd gesprek. Een korte weerslag staat deze week in INBEELD.

Fer van der Reijken - blog over INBEELD - ©Gerard Oonk

Broeder Fer van der Reijken bij het aquarium op zijn kamer

Schrijver of fotograaf

Peter van Tuijl bleek tijdens het interview vooral nieuwsgierig naar de fotografie die ik maak in opdracht van het magazine Klooster!. Die focus is slim gekozen. Mijn passie voor de journalistieke aanpak wordt overduidelijk zichtbaar in de honderden foto’s over het kloosterleven. De schrijverij ontbreekt weliswaar, maar Peter lost dat op door te vragen naar mijn voorkeur: “Wat ben je primair, schrijver of fotograaf?” Het antwoord kun je vinden in INBEELD.

Meer fotografie

Als je meer wilt lezen (en zien) over de fotografie voor Klooster!, dan verwijs ik je graag naar een andere pagina op deze website.

En over de ontmoeting met Peter van Tuijl heb ik op 19 maart een kort blog geschreven.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw