Fotostad Amersfoort | 034-2016

Fotostad Amersfoort | 034-2016

Amersfoort ontwikkelt zich tot een fotostad van stand. Het bruist hier van de activiteiten. De galeries vernieuwen hun collecties om de twee maanden. In de Sint Aegtenkapel zijn zelfs twee foto-exposities tegelijkertijd, het hele jaar door. We hebben een opleidingsinstituut voor nieuw talent.

En dan is er nog het prachtige project: Amersfoort Fotostad, op affiches afgekort tot 033Fotostad. Vanavond woon ik de startbijeenkomst bij voor het spektakel van 2016. Morgen meer….

[Na een nachtje slapen]
033 Fotostad is in 2012 begonnen. De tweede editie was in 2014 en nu zijn we dus aan aflevering drie toe. Het fotofestival wordt georganiseerd in de jaren dat Naarden zich gedeisd houdt. We werken zelfs samen. Amersfoort wordt gevoed met de lessen die Naarden heeft opgedaan. Top!
 
033 Fotostad Amersfoort rode lucht en OLV

Het wordt deze derde keer extra mooi. De ambities reiken tot in de hemel. Ik kan er nog niet al te veel over kwijt, maar al je geestelijke en lichamelijke honger wordt gestild tussen 16 september en 16 november 2016. Noteer alvast ergens een plekje in je agenda.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw