World Press Photo | 111-2016

20 april 2016
door
in Dagfoto, Fotografie
Geen reacties

Vandaag geen verhaal, maar een kijktip. Ik wil je graag wijzen op de documentaire ‘Moving Stills‘ over de Nederlandse fotograaf Kadir van Lohuizen. Het is alweer een tijdje geleden dat deze prachtige video door de VPRO is uitgezonden, maar omdat aanstaande zaterdag de World Press Photo Award wordt uitgereikt, krijgt de documentaire opnieuw aandacht.

De World Press Photo wordt op 23 april uitgereikt aan de Australische fotograaf Warren Richardson. Hij won de Award met zijn foto van een vluchtelingenbaby die door een hek wordt doorgegeven bij de Hongaars-Servische grens.

Van Lohuizen heeft weliswaar nog nooit de World Press Photo gewonnen, maar ik nomineer hem hierbij graag. Kadir is altijd op zoek naar mensen die hun geboorteland hebben verlaten en zich elders vestigen. Dat thema is actueel genoeg lijkt me.

Een veel meer portretten van beroemde fotografen vind je op de site van 2Doc.

Veel kijkplezier….

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw