GO-Foto-logo-wit
020-2016: KunstKijkRoute
KunstKijkRoute Amersfoort

Gepubliceerd op

Heb ik al eens geschreven dat Amersfoort een enorm toffe stad is? Ja? Te vaak al? Ach…!KunstKijkRoute Amersfoort

2016 wordt echt een heel bijzonder jaar. Je hebt misschien al gelezen dat the Passion hier neerstrijkt rond Pasen. Dat is een prachtig evenement voor aanbidders van muziek en geloof. Voor de fotografen is dit het jaar van 033Fotostad. Het tweejaarlijkse fotofeest vindt plaats van 16 september tot 16 november. En voor alle andere kunstliefhebbers is er nog de KunstKijkRoute.

De komende tijd zal ik de festiviteiten één voor één toelichten.

KunstKijkRoute 2016

De KunstKijkRoute van Amersfoort is één van de oudste open atelierroutes van Nederland. Liefhebbers van kunst en andere belangstellenden kunnen gratis binnenstappen bij de scheppers en een aantal galeries. Het gaat om zeker zestig plekken in de stad waar je als bezoeker welkom bent. Je mag dan rondkijken, ‘ach en ooooohhh’ roepen, of verbijsterd zijn over de onbegrijpelijke fratsen van de kunstenmaker.

Het is ondoenlijk om alles op één dag te bezichtigen. Daarom zijn er zes zondagmiddagen gereserveerd, drie in de eerste helft van het jaar  (20-3, 17-4, 15-5) en drie in de laatste maanden (18-9, 16-10, 20-11). Als je het een beetje slim aanpakt en goede routes uitzet, dan moet dat voldoende zijn om het kunstzinnige hart van Amersfoort volledig te doorgronden.

Natuurlijk doet het Keistad Fotocollectief ook mee. Onze expositieruimte is iedere zaterdagmiddag al vrij toegankelijk, maar tijdens de KunstKijkRoute gooien we de deuren extra open. Zet maar in je agenda: ‘t is altijd van 13:00-17:00 uur.

Brochure

De KunstKijkRoute wordt buitengewoon uitputtend voorbereid. Er is zelfs een handzaam boekje met de routes en een beschrijving van het werk van alle deelnemers. Iedere zichzelf respecterende kunstenaar doet een poging om deze dikke brochure binnen te komen, want als je niet wordt genoemd, besta je niet. Nou ja, dat is een beetje overdreven…

Vandaag heb ik mezelf aangemeld. De fotopagina in 2015 heeft leuke reacties opgeleverd. Dat wil ik nog wel een keer meemaken. Zo’n plaatje in het boekje is meteen een tijdsbeeld. De foto van blueslegende B.B. King, die ik toentertijd heb opgestuurd, kan ik nu niet meer maken. De maestro is in de muziekhemel. Dit jaar dus een andere foto. Actueler. Ik houd nog even onder de pet welke het is geworden, maar ik vind ‘m zeker net zo geslaagd als het portret van B.B., al zeg ik het zelf….

Tot binnenkort bij the Passion, de KKR, of 033Fotostad.
Doe ons een gunst en snuif Amersfoortse Kunst (let op de hoofdletter).

andere
verhalen