GO-Foto-logo-wit
023-2014 Brandmeester
Vlammenzee met silhouet van een man

Gepubliceerd op

Donderdag 23 januari: Je wikt en weegt wat af op zo’n doordeweekse dag…

Tijdens de kerstbomenverbranding -een week of wat geleden- heb ik foto’s gemaakt. Mijn favoriete shot is een spiegelende vlammenzee met een stoere brandweerman in het midden (zie links onder). Al tijdens de opname zag ik op de display van de camera dat het vuur erg uitgebeten oogde. Daarom heb ik nog wat reservefoto’s gemaakt met een ferme onderbelichting, maar…. daar stond die brandweerman niet meer op (zie rechts onder). Zelfs voor hem werd het blijkbaar wat heet onder de voeten en opeens was ‘ie weg.

Vandaag heb ik de twee plaatjes gemixt. Het is precies zoals ik het vooraf had bedacht, maar toch knaagt er iets. Op de oorspronkelijke plaat is de brandweerman beter zichtbaar tegen de heldere vuurzee. Dat is -bij nader inzien- misschien toch wel mooier? Wat denk jij?

Vlammenzee tijdens kerstboomverbrandingDonderdag 23 januari, iets later op de dag: ik heb het jullie blijkbaar lastig gemaakt, want er komen veel reacties binnen dat de bewerkte en de oorspronkelijke foto niet goed te vergelijken zijn door het verschil in grootte. Voor de duidelijkheid zet ik het origineel nog een keer in volle glorie hier onder. Sterkte met scrollen….

Vlammenzee tijdens kerstboomverbranding

andere
verhalen