GO-Foto-logo-wit
024-2014 De onderbelichte mus

Gepubliceerd op

Vandaag las ik dat het Nederlandse videobedrijf Tuvalu Media de stap heeft gezet naar ‘high-end natuurproducties’. Dat doen ze niet zo maar, daar valt geld mee te verdienen. Veel geld…! De BBC heeft vast-en-zeker een mooie zak duiten overgehouden aan ‘Planet Earth‘ en ook ‘De Nieuwe Wildernis‘ is een kassucces. Nog een indicatie: bij de koffieautomaat gaat het tegenwoordig over het EO(!!!)-programma ‘Penguins under cover’.

Enfin, dat alles bracht me op het idee om zelf ook maar eens te starten met dit concept. Alleen het onderwerp moest nog verzonnen, de focus aangebracht. Vanmiddag heb ik een stevige brainstormsessie gehouden met flip-overs, post-it-papiertjes en een rollenspel (ik was alleen, dus het kon).

De conclusie van een middag hard werken: in al het natuurgeweld blijft de mus onderbelicht. Daarom heb ik het initiatief genomen voor de high-end-videoproductie ‘The Must Mus’!

Omdat Youtube nogal lastig deed over de rechten van een klassiek meesterwerk dat ik als achtergrondmuziek voor ogen had, heb ik vrouw en schoondochter gedwongen om de ‘Penguin Parade‘ te spelen. Het enige wat ik nu nog zoek voor de absolute TV-hit, is een zoetgevooisde mannenstem die een beetje bronstig, quasi grappige teksten voordraagt. Iemand een idee?

andere
verhalen