027-2016: Harm, Balou de leenhond en Google

027-2016: Harm, Balou de leenhond en Google

Harm is een hondstrouwe lezer van dit blog. Er zijn er meer, maar hij spant de kroon. Harm meldt domme spelfouten, deelt complimentjes uit en doet suggesties voor inhoudelijke versterking. Harm is mijn held! Hij stimuleert me om door te gaan met dit monnikenwerkje op dagen dat ik een dipje heb.

Harm is ook scherp. Hij stelde me pas geleden een vraag die ik niet had verwacht.

“Schrijf je meer dan vroeger? Ik heb de indruk dat je sinds de jaarwisseling langere teksten maakt. Klopt dat?”

Harm heeft dat goed gezien. Op 1 januari ben ik overgestapt op een nieuw softwarepakket voor websites. Zo’n digitale transitie is een hoop gedoe, meer dan ik had verwacht. Duizenden berichten van mijn oude site moesten voorzien worden van nieuwe webadressen. Pffff. ‘t Is nog steeds niet 100% in orde, maar Google vindt het wel OK zo.

Google is de baas

Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor: voor Google. Het is een strenge schoolmeester. Je kunt strafpunten krijgen als je fouten maakt.Penalties‘ noemt de zoekmachinegigant dat. En fouten zijn zomaar gemaakt. Even een momentje van onoplettendheid, onhandigheid, of gewoon onkunde en je staat plotseling niet meer tussen de zoekresultaten. Google pleasen is een heus beroep tegenwoordig. Sterker nog: aan goede Googlepleasers is een groot tekort. Gelukkig heb ik het inmiddels behoorlijk onder de knie.

Om de nieuwe site zo snel mogelijk weer zichtbaar te krijgen, heb ik me -bij de start van het nieuwe jaar- voorgenomen om me supervoorbeeldig te gedragen. Alles voor Google. De teksten die ik schrijf zijn daarom langer dan driehonderd woorden, sommige begrippen komen opvallend vaak voor in de tekst en ik gebruik om de haverklap van die grote tussenkoppen. Van mij hoeft het niet, maar Google wil het graag.

Quizje voor de lezer: welk trefwoord gaat me vandaag aan een hoge ‘ranking’ helpen?
Google en Balou de leenhond breed

Balou de leenhond

Vandaag was er overigens weer een leenhond op bezoek. Ze heet Balou en is een heerlijk beest. Een maand of twee geleden kon je haar nog niet loslaten in het park. Nu komt ze ogenblikkelijk aanrennen als je roept.

‘t Is altijd leuk om een hond over de vloer te hebben, maar op regenachtige dagen het minst. Je wordt er zo nat van en de gang moet minstens drie keer gedweild….

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw