GO-Foto-logo-wit
027-2016: Harm, Balou de leenhond en Google
Google en Balou de leenhond breed

Gepubliceerd op

Harm is een hondstrouwe lezer van dit blog. Er zijn er meer, maar hij spant de kroon. Harm meldt domme spelfouten, deelt complimentjes uit en doet suggesties voor inhoudelijke versterking. Harm is mijn held! Hij stimuleert me om door te gaan met dit monnikenwerkje op dagen dat ik een dipje heb.

Harm is ook scherp. Hij stelde me pas geleden een vraag die ik niet had verwacht.

“Schrijf je meer dan vroeger? Ik heb de indruk dat je sinds de jaarwisseling langere teksten maakt. Klopt dat?”

Harm heeft dat goed gezien. Op 1 januari ben ik overgestapt op een nieuw softwarepakket voor websites. Zo’n digitale transitie is een hoop gedoe, meer dan ik had verwacht. Duizenden berichten van mijn oude site moesten voorzien worden van nieuwe webadressen. Pffff. ‘t Is nog steeds niet 100% in orde, maar Google vindt het wel OK zo.

Google is de baas

Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor: voor Google. Het is een strenge schoolmeester. Je kunt strafpunten krijgen als je fouten maakt.Penalties‘ noemt de zoekmachinegigant dat. En fouten zijn zomaar gemaakt. Even een momentje van onoplettendheid, onhandigheid, of gewoon onkunde en je staat plotseling niet meer tussen de zoekresultaten. Google pleasen is een heus beroep tegenwoordig. Sterker nog: aan goede Googlepleasers is een groot tekort. Gelukkig heb ik het inmiddels behoorlijk onder de knie.

Om de nieuwe site zo snel mogelijk weer zichtbaar te krijgen, heb ik me -bij de start van het nieuwe jaar- voorgenomen om me supervoorbeeldig te gedragen. Alles voor Google. De teksten die ik schrijf zijn daarom langer dan driehonderd woorden, sommige begrippen komen opvallend vaak voor in de tekst en ik gebruik om de haverklap van die grote tussenkoppen. Van mij hoeft het niet, maar Google wil het graag.

Quizje voor de lezer: welk trefwoord gaat me vandaag aan een hoge ‘ranking’ helpen?
Google en Balou de leenhond breed

Balou de leenhond

Vandaag was er overigens weer een leenhond op bezoek. Ze heet Balou en is een heerlijk beest. Een maand of twee geleden kon je haar nog niet loslaten in het park. Nu komt ze ogenblikkelijk aanrennen als je roept.

‘t Is altijd leuk om een hond over de vloer te hebben, maar op regenachtige dagen het minst. Je wordt er zo nat van en de gang moet minstens drie keer gedweild….

andere
verhalen