GO-Foto-logo-wit
029-2016: Nog een keer polymeer
Nog meer polymeer breed

Gepubliceerd op

OK, eerst mijn excuses voor de gehaastheid van gisteren. Het was echt onmogelijk om het verhaal ‘over polymeer en meer‘ op tijd af te ronden. Ik word iedere avond namelijk op de hielen gezeten door de klok. Om precies 11 uur stuur ‘Mailchimp‘ de dagelijkse update naar alle abonnees.

Jeroen de Bakker

Gisteravond werd ik helemaal in beslag genomen door een prachtig verhaal van fotograaf Jeroen de Bakker. Hij was in Amersfoort en vertelde gepassioneerd over zijn reis van 14 maanden naar Myanmar. Natuurlijk liet ‘ie ook een aantal foto’s zien (wonder, wonderschoon!) en hij gaf wijze lessen over de mogelijkheden van crowdfunding. Kortom: het was een geweldige avond in de Sint Aegtenkapel en ik kwam veel te laat thuis voor de verplichting aan Mailchimp. Maar je krijgt het verhaal dat ik heb beloofd over de polymeer.

Mijn jongste zoon is een echte screenager. Daar heb ik wel eens eerder iets over geschreven. Hij is van de generatie die denkt dat de krant gratis is en dat wifi altijd heeft bestaan. Ik tref hem regelmatig ‘s ochtends om half zeven in de kamer en dan zit ‘ie z’n eerste dosis Youtube weg te werken. Hij heeft natuurlijk de modernste iPhone en een ongelimiteerde databundel.
Nog meer polymeerOm eerlijk te zijn ben ik stikjaloers op zijn aangeboren talent om de digitale wereld naar zijn hand te zetten. Hij snapt het allemaal, durft op knoppen te drukken waar ik zenuwachtig van word en hij weet echt alles. Ik bedoel dan ook echt A L L E S. Dus niet alleen welk filmpje vandaag weer viraal is gegaan, of wie de leukste Snapchatfoto heeft verstuurd, nee, hij is ook op de hoogte van het laatste wereldnieuws en hij citeert uit de natuurdocumentaires van National Geografie. It’s all in his phone…

De laatste tijd is er weer wat nieuws. Het heet Aliexpress en het is een soort BOL.com voor de Aziatische markt. Dit zegt Wikipedia over het moederbedrijf:

Alibaba Group (阿里巴巴集团) is een Chinees particulier concern gevestigd in Hangzhou. De groep bestaat uit internetbedrijven gericht op E-commerce waaronder business-to-business web portals, online detailhandel en betalingsdiensten, een prijsvergelijkingszoekmachine en clouddiensten voor data.

Enfin: dikke digitale business dus. Maar goedkoop, heel goedkoop.
Een tijdje geleden viel er een nieuw telefoonhoesje (Van Gogh design) op de deurmat voor de mobiel van zoonlief. Het pakketje kwam uit China en kostte € 0,90, inclusief verzendkosten. Ja, je leest het goed: het hoesje plus de verzending was goedkoper dan een postzegel!!! Ik weet niet hoe het kan, maar het was zo. Het zal wel te maken hebben met illegale kinderarbeid in een ver en oosters land, maar zelfs dat weet ik niet zeker.

Populaire polymeer

En nu is de polymeer populair. Aliexpress levert ze voor weinig. We krijgen ze aangeleverd als kleine ronde kogeltjes in een plastic zakje. Het is de bedoeling dat je ze in water legt en dan gaan de balletjes groeien. Het wordt een gel-achtige substantie met zachte kleuren. Je kunt ze onder in een vaas leggen en dan zorgt het vocht in de polymeren voor voeding van de bloemen. Ze beweren dat het extra leuk staat op de vensterbank.

Vanavond zat mijn zoon heel intensief te stoeien met een App. Ik vroeg wat er aan de hand was. Hij keek nauwelijks op en zei: “Let volgende week maar op de brievenbus, dit wordt echt chill….”.

Je hoort van me…

andere
verhalen