GO-Foto-logo-wit
030-2016: Cappuccino en andere Gooise avonturen
Cappuccino bij Lora Harreveld breed

Gepubliceerd op

Vandaag was ik op het oude nest.
Bert Kranenbarg had me op een geinige manier verleid om naar Hilversum te komen. Hij presenteert op zaterdagochtend Grand Café Kranenbarg. Dat programma wordt uitgezonden op het tijdslot dat vroeger voor Cappuccino werd gebruikt. In die periode heb ik in de Radio 2-studio de vloertegels versleten. Nu al een paar jaar niet meer. Het was geweldig om weer even de studiosfeer te snuiven (en Cappuccino te drinken, want Bert is een geweldige gastheer).

God houdt van humor

Cappuccino bij Grand Café KranenbargZanger en liedjesschrijver Stef Bos was te gast. De Grote Filosoof zit een kwart eeuw in ‘het vak’ en is bezig met een flinke promotiecampagne voor z’n nieuwe album. Vanochtend ontglipte hem de wijsheid dat op een plek waar geen humor is, God ontbreekt. Ik heb geen idee waar ‘ie het allemaal vandaan haalt, maar het zijn van die uitspraken waar je rustig een uurtje over na kunt denken. Daar kreeg ik overigens geen kans voor, want Stef bleef maar verhalen vertellen…

Na een paar prettige uren met de nodige Cappuccino ben ik doorgereden naar Naarden-Vesting. Een jonge kunstenaar exposeert daar de komende tijd haar nieuwe werk. Ze heet Lora Harreveld en maakt 3-dimensionale schilderijen. Lora is bovendien zangeres in een uiterst hippe band.

Mooie vrouwen

Cappuccino bij Lora Harreveld breed (1)

Haar vorige tentoonstelling was gevuld met kleurige gezichten van mooie vrouwen. Dit keer zag ik expressieve, abstracte werken met veel donkere kleuren. Een groter verschil is nauwelijks denkbaar.

Ik liet mijn verbazing aan Lora merken. Ze zei: “Dit ben ik. De vorige serie heb ik gemaakt voor de verkoop, maar ze lieten eigenlijk niks over mij zien. Ik heb lichte en donkere kanten die voortdurend met elkaar om voorrang strijden. De ene keer voel ik de opdringerigheid van een boze buitenwereld en even later sta ik met mijn band Kinda Black vrolijk te swingen voor een volle zaal met uitbundig publiek. Bij mij draait alles om uitersten. Dat zie je in deze schilderijen.”

Magic & cappuccino

De inspiratie voor het nieuwe werk heeft Lora gehaald uit ‘Magic-kaarten‘. De oudste zoon had er vroeger stapels van op zijn kamertje liggen. Ik heb het spel nooit gesnapt, maar de afbeeldingen op de kaarten waren donker en duister. Als bezorgde ouder, kreeg ik er kriebels van. Lora heeft die snaar in ieder geval weer geraakt.

Galerie Pouloeuff schonk ook cappuccino. Lekker….


NB.: Ik ben zo vrij geweest om achter het bankstel van de Radio 2 studio een kunstwerk op te hangen van Lora Harreveld. Laten we hopen dat Lora en de bedrijfsleiding van Radio 2 dat een goed idee vinden…. (anders kan ik ze wel met elkaar in contact brengen)

andere
verhalen