GO-Foto-logo-wit
050-2012 Carnaval in Hoogland
Hoogland standbeeld - Gerard Oonk

Gepubliceerd op

Het paard van André van Duin staat nog steeds in de gang. Dat is wel de meest belangwekkende conclusie die ik kan trekken na de carnavalsoptocht van 2012. Het lied dreunde uit de luidsprekers van zeker tien praalwagens. Verder deed ‘Eye of the tiger’ het goed en ‘Ik heb een zachte G en een harde L’. Tja….

Je kunt twee dingen doen tijdens carnaval: vluchten of je een beetje mengen. Dit jaar deed ik het laatste. Dat betekent concreet dat ik een camera om m’n nek hang, een pet opzet (tegen de kou en de regen) en heel spaarzaam wat deinende bewegingen maak als er weer zo’n geluidsmuur naast me opduikt. Soms lach ik ook een beetje. Dat wekt de indruk dat ik het naar m’n zin heb. Je moet anderen namelijk niet nodeloos het plezier ontzeggen…

Plaatjes schieten is wel weer leuk. Meestal zijn de kleuren uitbundig en de mensen ontspannen. Het liefst maak ik portretten met de telelens. De expressievariaties (van vrolijk tot verveeld) zijn groot.

andere
verhalen