GO-Foto-logo-wit
Dagfoto’s februari 2012
Dagfoto's februari 2012

Gepubliceerd op

Dagfoto's februari 2012

Dag 32: De vorst neemt nu serieuze vormen aan. In Hoogland-West ligt een strak laagje ijs in de sloot. Met mijn pas verworven kennis over ‘textures’ heb ik het plaatje wat verouderd. Alle eerste begin is lastig….

Dagfoto's februari 2012

Dag 33: ‘t Is klaar! De oplevering van de herbouw is een paar dagen uitgelopen. Alles wat tegen kon zitten, deed dat ook. De monteurs hebben zich in alle bochten gewrongen en lange uren gemaakt, maar nu is het zover…. We kunnen weer aan de slag.

Dagfoto's februari 2012 Ijswaterval

3 Februari, dag 34: Voor een kort, lang weekeinde naar ‘t Sauerland. Het was er zonnig, maar koud. De kleine beekjes zijn spectaculair. Onder een dun laagje ijs, kolkt het bergwater.

4 Februari: Het weer is echt fantastisch, stralende zon en windstil. Het is goed te doen om een bergwandeling te maken bij min zes. Nou ja, ‘bergwandeling’, het zijn iets hogere heuvels….

Dagfoto's februari 2012 Sonnenhof

Dag 36, 5 februari: Nog een bergwandeling en alweer een kop koffie bij Pension Sonnenhof in Nesselbach. Aan het interieur heeft niemand meer gedacht, sinds de jaren ’70. De koffie was goed en warm.

Dagfoto's februari 2012 Mal change

Dag 37, 6 februari: Zoonlief heeft een afgekeurde mal mee naar huis genomen. Altijd goed om een beetje mee te spelen. De zwaarste opgaaf was om het blauwwaas van de witte sneeuw te voorkomen. Geen idee hoe het er op jouw beeldscherm uitziet, maar hier is het mooi wit geworden…

Dagfoto's februari 2012 Strobisme

Dag 38: De werkgroep ‘strobisme’ kwam vanavond bijeen. Flitsers dus los van de camera. De tweede opdracht was ‘witbalansinversie’. Dat wil zeggen: je flitser zo instellen dat ‘ie neutraal wit weergeeft en de omgeving een kleurtje krijgt. Ik vond het knap lastig, maar ‘t is weer gelukt gelukkig.

Dag 39, de 8ste februari: Zooooo leuk, loop ik ineens Frans Bauer tegen het lijf. ‘t Is een schatje. Hij giechelt echt de hele tijd. De man achter het stuur is Tim Douwsma. Hij schijnt mee te doen aan het Nationaal Songfestival.

Dag 40: De Elfstedentocht gaat voorlopig niet door, maar koud is het nog steeds. Heel koud.

Dag 41: Graffiti in een parkeergarage van de Publieke Omroep. Hier past een vriendelijk: “dankjewel” voor het meeleven.

Dagfoto's februari 2012

Dag 42: En alweer een expositie(tje) van de Fotokring. Dit keer is het in een vochtige kelder met als thema ‘water’. Geinig. Het evenement heet: FotoExpo202.

Dagfoto's februari 2012

Dag 43: De dooi is ingetreden, het is grijs en snel donker. Tijdens een korte wandeling door het plaatselijke bos had ik een toevallige ontmoeting….

Dagfoto's februari 2012

Dag 44: We hebben weer eens een ‘lease-hond’. “Ohhh, het is een echte wildebras”, zei een mevrouw met een poedeltje vanochtend…

Dag 45: De dooi slaat toe. Wat gisteren nog een leuk krabbelbaantje was voor de kinderen uit de buurt, is nu een natte spiegel.

Dagfoto's februari 2012 Jillian

Dag 46 (15-02-2012): De leenhond gaat morgen weer naar haar baasje. Tijd dus voor een staatsieportretvan Jillian.

Dag 47: ‘t Is de tijd van de strategische vergezichten, de beleidsplannen en de Jaarverslagen. Dat betekent ook: veel koffie in vergaderzaaltjes op het MediaPark.

Dag 48: De 18-jarige winnares van de Top 2000 CoverContest presenteert haar single ‘Huis te koop’. Op de foto: Margriet Eshuijs (zangeres 1), Brechtje van Dijk (zangeres 2), Bert Kranenbarg (Radiopresentator) en Jochem Fluitsma (producer). Nu maar hopen dat de nieuwe versie van ‘House for sale’ net zo’n grote hit wordt als de uitvoering van Margriet.

Dag 49: Nog één nachtje slapen en dan begint de optocht. Het dorp is er klaar voor. Het weer nog niet helemaal.

Dagfoto's februari 2012

Dag 50: De Grote Dag! Het hagelt bij de start, het regent na afloop en tussendoor schijnt de zon. De foto is gemaakt voordat het feest was begonnen.

Dag 51 (20-02-2012): Plotseling staat die prachtige praalwagen dan op een boerenerf naast de mestvaalt. Van praalwagen tot schraalwagen!

Dag 52: Vandaag moest ik vier keer in de traagste lift van Hilversum. Natuurlijk had ik ook de trap kunnen nemen, maar dat doe ik alleen naar beneden.

Dagfoto's februari 2012 Schoonmaker

Dag 53: Na zessen is het bedrijf voor de schoonmakers.

Dag 54: Paul Schnabel was vandaag te gast. De directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau -en één van de meest invloedrijke Nederlanders, volgens de Volkskrant- sprak over maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van de media. Erg leuk om mee te maken. Ghislaine Plag leidde het gesprek. Ook leuk!

Dagfoto's februari 2012 Vergaderzaal

Dag 55, de 24ste februari: Het zoveelste vergaderzaaltje deze week, maar by far de prettigste!

Dag 56: Zaterdag, autowasdag!

Dagfoto's februari 2012 Lente

Dag 57: Op de verjaardag van m’n kleine broertje is het voorjaar….

Dagfoto's februari 2012 27-02-2012

Dag 58 (27-02-2012): Sander is jarig. De PlayStation3 krijgt er een DVD’tje bij.

Dagfoto's februari 2012 28-02-2012

Dag 59: De buren krijgen een extra slaapkamer op de begane grond. De hele aanbouw staat binnen twee uur.

Schikkeldag (60): Robert & Sarah hebben de sleutel van hun huisje gekregen.

andere
verhalen