GO-Foto-logo-wit
210-2013 De kracht van verhoudingen
Uitzicht op grindhaven aan de Eem

Gepubliceerd op

Maandag de 29ste: Jij, als trouwe lezer van dit blog, weet dat ik op zoek ben naar een nieuw verhaal voor zoom.nl. Die reusachtige foto-community vindt dat mijn verhaal over beelden bij radioprogramma’s onvoldoende aansprekend is voor fotografen.

Het nieuwe thema zal gaan over mijn uitgesproken voorkeur voor vierkante beelden. De traditionele maten (2×3 en 3×4) vind ik wat saai. Vierkant is mooier, rustiger, evenwichtiger en erg krachtig. Maar vierkant is niet alleen zaligmakend. Het formaat van de coverplaat op Facebook is ook OK. Die is 851 bij 315 pixels. Met mijn magere wiskundige kennis kom ik uit op een verhouding van 2,7×1. Geen idee of Mark Zuckerberg dat zelf heeft verzonnen, maar het ziet er goed uit. Vooral brede foto’s krijgen echt de ruimte. Panoramaplaten zijn ideaal voor een crop naar het Facebookformaat.

De komende tijd ga ik me daarom storten op brede foto’s. Vier tot tien opnamen die ik aan elkaar ga plakken en dan geschikt maak voor Facebook. Een paar voorbeelden uit het verleden staan al op de site. En dan maar afwachten wat de redactie van Zoom.nl er van vindt. Je hoort van me….

andere
verhalen