Apple Cars from Cupertino | 109-2016

Apple Cars from Cupertino | 109-2016

Komen wespen op een bloemetjesjurk af?
Waarom is de zee zout; al het water dat er in stroomt is immers zoet!
Waar komt de naam ‘huzarensalade’ vandaan? Die koene kerels hadden toch andere dingen aan hun hoofd dan groene blaadjes snijden?

Het zijn zomaar vragen die wel eens in me opkomen. Vandaag kwam daar een nieuwe bij.

Apple Cars from Cupertino.Nut en noodzaak

Waarom bouwt computerfirma Apple een elektrische auto? ‘t Klinkt misschien gek, maar bij die vraag had ik nog nooit stilgestaan. Tot vanochtend!

Laat ik je een beetje meenemen op de golven van mijn gedachten.

We hebben twee auto’s voor de deur staan. De eerste is een klein, zwart scheurmonster. Het is een dieseltje uit de tijd dat sjoemelsoftware nog niet was uitgevonden. Dat gifkikkertje is zo razendrap dat ik er een nieuwe BMW bij het verkeerslicht makkelijk uit rij.

De tweede is een dikke patserbak voor een man in de menopauze. Het ding is net zo traag als z’n bestuurder, maar het dak kan er wel van af. En dat is bij de eigenaar zelf al te lang geleden.

Op beide auto’s ben ik een beetje verliefd. Ik dicht ze de eeuwigheid toe, eindeloos veel tonnen op de teller en nooit een butsje in de lak. De werkelijkheid is natuurlijk anders. Ook deze twee krasse karren moeten af-en-toe naar de garage.

3G van Apple

En daar komt de Apple-auto in beeld.

Apple Cars from CupertinoKijk: Apple is natuurlijk fantastisch met software. Het mediacenter in hun auto’s zal geweldig zijn, net als het navigatiesysteem. En ik heb ook geen enkele twijfel over de bestuurloze betrouwbaarheid. Dat kunnen die knappe koppen in Cupertino prima uitvogelen. Maar hoe gaan ze dat doen met het onderhoud van al die uiterst veilige en milieuvriendelijke autootjes?

Gaat Apple overal Grote Glazen Garages (een soort 3G-netwerk) bouwen? Want zelfs hún voertuigen zullen in revisie moeten, al was het maar voor een software-update. Gaan we wereldwijd allemaal Applemonteurs treffen, niet achter de Genius Bar, maar onder de Genius Car? Het lijkt me een heel gedoe om dat voor elkaar te krijgen…

Tim Cook heeft ooit gezegd dat Apple streeft naar maximale mobiliteit en dat de auto daar het ultieme voorbeeld van is. Maar heeft Tim daar ook smeerputten, bandenwisselaars en uitlijningsexperts bij in gedachten? Zou hij denken dat zijn club met marketinggoeroes en computernerds in korte tijd de verfijnde infrastructuur van Ford, Mercedes of Volvo kan kopiëren. Of heeft Onze Man in Silicon Valley een heel ander toekomstscenario?

Eén ding is zeker: hij zal langer over die vragen hebben nagedacht dan ik. Tim: “Hoe zit het met die bloemetjesjurk?”


NB.: Die prachtige bolide met vleugeldeur is absoluut GEEN Apple Car. Het is een prototype van een Volvo, een studiemodel.

2 reacties on This Post

Theo de Gier
18 april 2016

Waarom zeewater zout is herinner ik mij nog uit mijn lagere schooltijd. ( sorry hoor). Ook in zoet water zit een heel klein beetje zout. De zee verdampt dat tot wolken zonder vaste stoffen dus het zout blijft achter. Daarom wordt de zee steeds zouter.
Nu: Waarom zijn de wolken zo hoog?

Gerard Oonk
19 april 2016

Jules de Korte heeft gezocht naar een antwoord….

Ik zou weleens willen weten

Ik zou weleens willen weten, waarom zijn de bergen zo hoog
Misschien om de sneeuw te vergaren
Of het dal voor de kou bewaren
Of misschien als een veilige stut voor de hemelboog
Daarom zijn de bergen zo hoog

Ik zou weleens willen weten, waarom zijn de zeeën zo diep
Misschien tot geluk van de vissen
Die het water zo slecht kunnen missen
Of tot meerdere glorie van God die de wereld schiep
Daarom zijn de zeeën zo diep

Ik zou weleens willen weten, waarom zijn de wolken zo snel
Misschien dat ‘t een les aan de mens is
Die hem leert hoe fictief een grens is
Of misschien is het ook maar eenvoudig een engelenspel
Daarom zijn de wolken zo snel

Ik zou weleens willen weten, waarom zijn de mensen zo moe
Misschien door hun jachten en jagen
Of misschien door hun tienduizend vragen
En ze zijn al zo lang onderweg naar de vrede toe
Daarom zijn de mensen zo moe

Stuur me nieuwe verhalen…
Archieven
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. Bekijk wat de Kamer van Koophandel daarover schrijft.

De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

De Smachtwacht (2013-nu)

Je hebt ze vast wel eens gezien: honden die aangelijnd voor een winkel wachten op de terugkeer van hun baas. In de loop der jaren heb ik er veel op de foto gezet. Dat levert een lange rij 'Smachtwachten' op...

Bekijk de smachtende wachters...

Hond aangelijnd voor AH-supermarkt

Alles wat je altijd al wilde weten over een goede profielfoto

Erik Zoomers (webdeskundige) en Gerard Oonk (fotograaf) duiken in de wereld van de profielfoto. Waar moet je op letten en wat kost een goed portret? Lees hun mailwisseling.

Recente berichten
Websitebouw

Deze website gebruikt cookies (Google Analytics, Facebook). Als je verder wilt rondkijken, stem dan in met het gebruik van cookies.  Meer info