GO-Foto-logo-wit
Mooie vrouwen & oude gebouwen | 108-2016
Mooie vrouwen in oude gebouwen. Rubex-Fotografie in de ENKA-fabriek bij Ede.

Gepubliceerd op

Wij –van het Keistad Fotocollectief– houden wel van een uitje. Met enige regelmaat trekken we de lanen in en de velden op om samen plaatjes te gaan schieten. Vandaag kwamen we met een flinke handvol mooie vrouwen terecht in de oude ENKA-fabriek bij Ede: vijf fotografen, zes modellen en twee make-up-artiesten. Het was een drukte van belang.

Mooie vrouwen in oude gebouwen. Urbex-fotografie met een jonge vrouw in de ENKA-fabriek bij Ede.Hard werken

Je denkt natuurlijk dat het alleen maar voor de lol is. Nou mooi niet! We zijn ook hard aan het werk geweest voor de komende expositie van het collectief. Het thema voor de maand mei is ‘urbex-fotografie’. Dat vereist waarschijnlijk een beetje uitleg.

Ik citeer Wikipedia voor het gemak:

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, documenteren en fotograferen […] van infrastructuur gemaakt door de mens. Meestal gaat het om verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk ‘verkennen van het urbane’ (=stedelijke), maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

‘t Klinkt allemaal heel belangrijk, maar wat we in de praktijk doen, is stoffige ruimtes met losse verf aan de muren fotograferen. Dat vinden wij leuk. Gek he?!

Vieze troep

Om al die oude meuk wat interessanter te maken, vragen we soms een stel jonge vrouwen mee. Die trekken thuis hun kleerkast leeg en poseren naar hartenlust voor al die zwoegende fotografen. Bij mij sprongen Amber, Jilles, Sanne en Kristel vandaag enthousiast voor de camera.
Mooie vrouwen in oude gebouwen. Urbex-fotografie met een jonge vrouw in de ENKA-fabriek bij Ede.

Vanavond heb ik de inhoud van mijn geheugenkaartjes op de computer gezet. Het blijken een kleine vijfhonderd foto’s te zijn. Het zal nog wel een dag kosten om ze te selecteren en te bewerken. Maar ach, het houdt je van de straat en het is uiteindelijk allemaal ter verrijking van het kunstklimaat in Amersfoort…

andere
verhalen