GO-Foto-logo-wit
Bodyguard van Boeijen
Bodyguard van Boeijen. Foto van een optreden van Frank Boeijen in de Stadsschouwburg van Utrecht.

Gepubliceerd op

134-2016

In een vorig leven hebt ik Frank Boeijen met mijn lichaam beschermd tegen opdringerige fans. Als ik had mogen kiezen, was ik liever de bodyguard van Whitney Houston geweest, maar het werd dus Boeijen.

Paperclip Live

Mijn toenmalige werkgever organiseerde grote muziekfeesten in partycentrum De Klaveet in Achterveld. Het spektakel werd uitgezonden op de radio, iedere zaterdagmiddag. Het populaire duo Sjors Fröhlich en Peter Plaisier deed de presentatie en het programma heette Paperclip Live.

Het was in de tijd dat de Nederlandstalige muziek weer populair werd. Dat begon met Doe Maar, maar je had ook Toontje Lager, De Dijk, Clouseau en natuurlijk Frank Boeijen. Frank had ‘the looks’ en de jonge meiden gilden hun stembanden stuk als hij in de buurt was.

Pretty women

Op een mooie zaterdagmiddag hadden we een schitterende line-up. 2Unlimited zou komen, ook nog een paar buitenlandse acts én vriend Frank. Er was iets fout gegaan in de organisatie, want er bleek geen busje met gespierde beveiligers te zijn ingehuurd.

We konden Frank niet onbeschermd tussen al die hitsige tieners door laten lopen. De eindredacteur besloot zijn meest robuuste mannelijke werknemers hun eigenlijke taak te ontnemen en ze rondom Boeijen te draperen. Ik was er één van. Het werd een onvergetelijke ervaring. Leuke vrouwen all-over-the-place en daar mag je dan tussendoor paraderen. Op een gegeven moment heb je niet eens meer in de gaten dat al die aandacht voor een ander is….

Boeijen blijft boeien

Frank en ik zijn elkaar de afgelopen dertig jaar met enige regelmaat tegen het lijf gelopen. We halen steevast de herinneringen op aan die opwindende jaren tachtig.

Deze week kwam ik hem weer eens tegen tijdens een concert in de Utrechtse Stadsschouwburg. De tent was uitverkocht en het publiek stond het laatste kwartier op de stoelen van enthousiasme. Boeijen is onveranderd populair. De gillende meiden zijn iets ouder geworden en er hoeft geen busje bodyguards meer mee te reizen, maar de fans zijn nog steeds verliefd op Frank.

andere
verhalen