Carnaval in Hoogland | 038-2016

Carnaval in Hoogland | 038-2016

Hooglanders zijn verzot op carnaval. Ik niet.

De praalwagens stellen zich pal voor ons huis op. Opgelegd pandoer! Vanaf een uur of elf op zondagochtend wordt er confetti gespoten, luidkeels gezongen, bier getapt en de luidsprekers worden afgesteld op het juiste (lees: maximale) volume.

Er zijn maar twee keuzes: je overgeven aan het tumult, of vluchten. Vandaag heb ik de weg van de minste weerstand gekozen en een bezoekje aan mijn ouders gebracht. Dat bleek een goede zet.

Zandkruuersgat

Hoogland is echt een leuk dorp, maar die jaarlijkse gekkigheid is a-typisch voor de rust, reinheid en regelmaat in onze gezellige gemeenschap.

De carnavalsoptocht schijnt de langste van boven de Grote Rivieren te zijn. Er komen tienduizenden vreemden naar ons dorp om de Gekte van Zandkruuersgat mee te maken. De toegangswegen zijn gesloten voor alle verkeer, maar je komt er ook niet uit. Dus als je wilt vluchten, moet dat al vroeg, want vanaf een uur of tien zijn de straten tjokvol met boerenkielen, dansmariekes en andere verklede volwassenen. Zij weten dat het dorp van hen is. Er wordt niet meer geweken voor verraders die het gedruis gaan verlaten.
Carnaval in HooglandVanmiddag om vier uur was de kust weer veilig. De stoet was verdwenen en de bezoekers opgeslokt door de café’s hier in de buurt. Er lagen alleen nog wat kleurrijke restanten op de stoep en de eerste feestvierders probeerden hun weg naar huis te vinden. Morgen moeten ze weer….

Carnaval door de jaren heen

Foto’s van de afgelopen jaren.

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Websitebouw