GO-Foto-logo-wit
Winter in m’n hoofd | 039-2016
Winters wit. Foto van foto's met een sneeuwlandschap.

Gepubliceerd op

Buiten raast een herfststorm. Carnavalsoptochten worden afgeblazen wegens woeste windstoten. De temperatuur heeft iets weg van de lente en in m’n hoofd is het winter.

Vandaag heb ik een hele rits sneeuwfoto’s uit m’n archief geplukt. Ze zijn bedoeld voor een nieuwe expositie van het Keistad Fotocollectief. Het thema is ‘Winters Wit’. De twaalf andere leden van ons ambitieuze clubje hebben hetzelfde gedaan. Met een showmap vol schitterende prints zijn we vervolgens bij elkaar gaan zitten.

Fotogoeroe Pieter van Leeuwen heeft vanavond alle meegebrachte werken bekeken en er kritische woorden aan besteed. Uiteindelijk hebben we alleen de dertien aller-allerbeste foto’s overgehouden voor de nieuwe tentoonstelling aan de Stadsring 96.

Pieter van Leeuwen Winter Wit Keistad FotocollectiefHet selectieproces! Van Leeuwen legt uit…

Het is een leuk voorrecht dat een door de wol geverfde buitenstaander je foto’s kritisch beschouwt. Pieter van Leeuwen zei lovende woorden; voor iedereen opbouwende feedback, vol respect.

Van mijn eigen plaatjes heb ik onthouden: “Een klassiek Hollands landschap, volledig volgens de compositieregels”. En van een andere foto: “Het heeft iets weg van die Japanse prentenkunst”. Op zo’n moment voel je je toch een beetje Rembrandt en Van Gogh tegelijkertijd…

Vanaf 13 maart mag je komen kijken of je de selectie net zo mooi vindt als wij. De komende maand gebruiken we om prachtige prints te laten maken, zo groot mogelijk. Het is de bedoeling dat je de kou kunt voelen als je voor een foto staat. Er zitten echt adembenemende platen tussen.

En weet je wat? Je zult het van mij als warmteaanbidder niet verwachten, maar ik hoop dat het zaterdag 13 maart lekker vriest en sneeuwt…. Ik wil op z’n minst graag één dag winter dit jaar.

 

andere
verhalen