GO-Foto-logo-wit
Dagboek zonder pretenties | 103-2016
Dagboek. Foto van een haven aan de Eem. Eembrugge.

Gepubliceerd op

Dit blog is ooit begonnen als een simpel dagboek. Het was een excuus voor het regelmatig publiceren van een foto. Inmiddels vermoei ik je om de haverklap met verhalen over de toekomst van radio, vernuftige innovaties op internet en ander werkgerelateerd geneuzel. Vandaag doen we dat eens anders.

Ik neem je -net als in de begindagen van ‘De Babbels’- chronologisch mee door de dag. En voor de leesbaarheid krijg je er een hele stapel iPhonefoto’s bij.
 
Dagboek. Foto van een hond die omhoog kijkt naar de camera.
 

Langzaam scherp

Het feest begint rond een uur of zeven. De spieren moeten nog warm en het hoofd op stoom. Beneden aan de trap staart onze leenhond verwachtingsvol naar omhoog. Ze wil meteen aan de slag. Beetje draven met stokken, gluren bij de jonge lammetjes en wat dollen met andere soortgenoten.

Ik heb eerst koffie nodig. Veel koffie.

Met het klimmen van de jaren, daalt de snelheid van wakker worden. Ik gebruik tegenwoordig zeker een uur en heel veel douchewater om een beetje scherp te worden. Maar goed, dan heb je ook wat….

Taakje bij de radio

Na de hond is de file aan de beurt. Op dinsdag mag ik klussen bij één van de leukste radiostations van Nederland. Topbaan! Daarover dus geen woord, want dit wordt een dagboek zonder pretenties.

De terugweg verloopt gladjes vandaag. Ik neem -bijna traditiegetrouw- de afslag bij Baarn en rijd de polder in. Bij Eembrugge hangen schitterende wolken boven de haven. Ik neem de tijd en ga even zitten aan de waterkant.
 
Dagboek. Foto van een schoolbord bij een restaurant.
 

Menu voor u

Eenmaal terug in het dorp zie ik een grappig bord van het plaatselijke restaurant. Vreemd genoeg visualiseer ik dit soort teksten altijd en ik zie mezelf aan een tafel zitten, terwijl een ober de nieuwe kaart serveert met wat olijfolie en een beetje peper uit zo’n grote houten molen.

Dan snel een paar boodschappen aan de overkant. Er staat een Smachtwacht bij de Boni. ‘t Is een schatje.
 
Dagboek. Smachtwacht bij de Boni in Hoogland.
 

Dagboek voor het slapen

Thuis wacht de leenhond met dezelfde hoopvolle blik in de ogen als vanochtend. Ik geef me gewonnen. Ergens halverwege de lange wandeling zie ik de eerste uitgebloeide Paardenbloemen van dit jaar. De iPhone is gelukkig weer dichtbij.
 
Dagboek. Foto van een uitgebloeide Paardenbloem.
 
Daarna is het koken, eten, Journaal kijken en dit dagboek schrijven. Dat is het wel weer zo’n beetje voor vandaag. Alleen nog een keer rond met de hond. Welterusten….

andere
verhalen