Dagfoto 108-2010

21 april 2010
door
in Dagfoto, Fotografie
Geen reacties
Dagfoto 108-2010

Vanavond scheen er een prachtige avondzon. De wolken dreven langzaam langs de blauwe lucht. En.. ik had zin om even wat anders te doen dan vergaderen, communiceren, mailen en filerijden. Gelukkig is er dan altijd “Hoogland-West”.

Dagfoto 108-2010 Hoogland-West

In mijn cameratas vond ik een polarisatiefilter voor de groothoeklens. Dat ding heb ik honderd jaar geleden gekocht en ik weet echt niet hoe je er profijt van kunt hebben. Het is in ieder geval een heel gepuzzel om te ontdekken wanneer zo’n filter consequenties heeft voor je belichting (los van het verlies van een beetje licht). Ik ga wel eens zoeken op internet hoe zo’n glazen plaatje het liefst wordt ingezet.

Hoe-dan-ook: de wolkenpartijen kreeg ik wel iets dramatischer, de lucht blauwer en de donkere partijen een beetje lichter. Thuis heb ik ook de HDR-software van PhotoMatrix nog even gebruikt…

Dagfoto 108-2010 Hoogland-West Boomgaard Avondzon Voorjaar

Stuur me nieuwe verhalen…
Archief
Estrela 28

Estrela, gele tram in Alfama Lissabon

Deze tram uit Lissabon is mijn 'beroemdste' foto. Je vindt hem terug op websites over de hele wereld. Vooral Russische sites waarderen mijn werk zeer...

Je mag niet zomaar een foto van het internet plukken. De Beroepsorganisatie voor alle professionele fotografen en beeldmakers in Nederland (DuPho) heeft een handzaam schema gemaakt voor iedereen die niet precies weet hoe het zit.
Check it out!

Ook Europa is duidelijk over het (her)gebruik van foto's. In één zin: je hebt altijd toestemming van de fotograaf nodig.
Wat zegt de EU?

Beroemde fotografen

Korte biografieën van fotografen die ik bewonder, waardeer, of zeer bijzonder vind. De lijst wordt vast nog langer....

Ansel Adams
Joost van den Broek
Andreas Gursky
Peter Henket
Willem van den Hoed
Paul Huf
Vincent Munier
Govert de Roos
Stephan Vanfleteren

Oogappel in achtertuin (2012-2019)

Sinds 2012 staat er een piepklein appelboompje in de achtertuin. Met enige regelmaat druk ik de camera tussen de groene blaadjes om de voortgang van de groei vast te leggen.
Een verslag...

De Appel in de achtertuin vanaf 2012 Appel met oog

Recente berichten
Websitebouw